Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Switch to English

De nieuwe verhalenbundel van de Nederlands-Marokkaanse schrijver en UvA-docent Fouad Laroui, 'L’étrange affaire du pantalon de Dassoukine', heeft de Prix Goncourt de la Nouvelle gewonnen.

Fouad Laroui

 De Prix Goncourt is de meest prestigieuze Franse literatuurprijs. De prijs wordt jaarlijks in november uitgeloofd door de Académie Goncourt (officieel de Société Littéraire des Goncourt),  aan het 'meest tot de verbeelding sprekende proza' van dat jaar. De auteur wint amper tien euro, maar het commercieel succes nadien is enorm door de verkoop van honderdduizenden boeken, inclusief de baten van de vertaalrechten.

Laroui werd al eerder genomineerd in 2010 en 2011. Nog nooit in de geschiedenis van de Prix Goncourt is een schrijver binnen vier jaar drie keer genomineerd en uiteindelijk nu ook winnaar geworden.

L’étrange affaire du pantalon de Dassoukine bevat negen verhalen geschreven in uiteenlopende stijlen. Het verhaal getiteld ‘Dislocation’ ('Ontwrichting') is een stilistische tour de force die de aandacht trok van vele recensenten.

Fouad Laroui doceert Franse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.