Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Op Open Beelden is een portal voor voorstellingsregistraties geopend. De UvA-opleiding Theaterwetenschap, dans- en theatergezelschappen en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid werken hierin samen. De portal bevat een selectie van fragmenten van hedendaagse theater- en dansvoorstellingen die zijn opgevoerd tussen 1990 en 2010 van onder meer Emio Greco | PC, Paul Koek, Gerardjan Rijnders en Johan Simons.

Unieke collectie

In een intensieve samenwerking tussen de universiteit, de gezelschappen en Beeld en Geluid is in een jaar tijd een selectie van ruim 20 voorstellingsregistraties in 300 fragmenten beschikbaar gemaakt. Het betreft een unieke videocollectie van hedendaagse theater- en dansvoorstellingen van (internationaal) toonaangevende regisseurs en choreografen. De video’s zijn geregistreerd en worden beheerd door Erik Lint, docent/promovendus bij Theaterwetenschap. Beroemde producties als Liefhebber, Licht en Snaren van Gerardjan Rijnders, Bacchanten en Truus en Connie van Johan Simons en Paul Koek zijn beschikbaar op het online platform.

Open mediaplatform

Open Beelden is een initiatief van Beeld en Geluid in samenwerking met Kennisland. Het is een open mediaplatform dat toegang biedt tot audiovisuele collecties. De toegang tot het materiaal op Open Beelden is gebaseerd op het Creative Commons-licentiemodel.
Voor de videocollectie van Theaterwetenschap is een domeinportal ingericht theater.openbeelden.nl waarin alle videofragmenten te vinden en bekijken zijn. Deze video’s zijn openbaar, voor niet-commerciële doeleinden (her)bruikbaar, en in het bijzonder geschikt voor onderwijsdoeleinden.