Dit boek komt voort uit de colleges ‘Inleiding Ethiek’ die Jacobs en Den Hartogh tot 2008 aan de UvA hebben gegeven.

De tekst is grondig herzien en aangepast aan recente ontwikkelingen, bijvoorbeeld in de psychologie van morele besluitvorming.  Behandeld worden de belangrijkste normatieve en meta-ethische theorieën, maar ook thema’s als relativisme, morele status, welzijn, de zin van het leven, rechtvaardigheid, integriteit en de morele betekenis van speciale relaties. Het boek richt zich tot studenten die een inleidingscursus ethiek volgen aan een universiteit in Nederland of Vlaanderen, docenten filosofie aan VWO- en HBO-instellingen, en geïnteresseerde lezers met een academische achtergrond.