Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Jan Don, uhd Nederlandse taalkunde, ontving op donderdag 4 september de erepenning voor bijzondere verdienste van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Don kreeg de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor het project Studiesucces.

J. Don
Jan Don
Foto: Vera Duivenvoorden

In november 2009 werden 35 aanbevelingen gedaan voor de actieve bevordering van studiesucces in de bacheloropleidingen van de Geesteswetenschappen. Drie facultaire commissies, onder voorzitterschap van Jan Don, wisten deze adviezen om te zetten in de ontwikkeling en implementatie van concrete maatregelen. 

Het resultaat van het project Studiesucces is niet in de laatste plaats te danken aan de inzet en aanpak van Jan Don. Met zijn benadering heeft hij de gehele facultaire gemeenschap kunnen overtuigen van de zin en het nut van het project, waarbij zijn eigen betrokkenheid en bevlogenheid belangrijke instrumenten waren. 

De gerealiseerde maatregelen zijn concreet, haalbaar, goed doordacht en doortimmerd.

De erepenning is een blijk van waardering en dank voor de inspanningen van Jan Don. De faculteit wil hem ermee eren en danken.  

De erepenning werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse facultaire opening van het academisch jaar op 4 september in de Rode Hoed.