Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De Nederlandse Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker maakte tijdens haar werkbezoek aan Curaçao de negen projecten bekend van het Caribenprogramma. Sruti Bala, onderzoeker bij Theaterwetenschap, mag met haar onderzoek over burgerschap op Curaçao en Bonaire hier deel van uit maken.

S. Bala
dr. Sruti Bala

Met het Caribenprogramma kunnen negen nieuwe projecten worden uitgevoerd die gelinkt zijn aan de zes Caribische eilanden binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) financiert dit programma. De projecten gaan met name over sociale wetenschappen, onderwijs en ziektebestrijding. Ter plekke heeft ieder project samenwerkingspartners ter bevordering van lokale capaciteitsontwikkeling en kennisdeling. 

Bala's onderzoek

Bala is momenteel onderzoeker bij de de afdeling Theaterwetenschap. Haar onderzoek gaat in op het burgerschap, hoe zich dat manifesteert in de culturele praktijken van vrouwen en seksuele minderheden op Curaçao en Bonaire. In nauwe samenwerking met de Universiteit van Curaçao onderzoekt zij hoe historische en hedendaagse culturele uitingen de grenzen van burgerschap en soevereiniteit verleggen.