Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Sanneke Stigter van de vakgroep Conservering en Restauratie heeft een Comenius Teaching Fellow-beurs ontvangen van € 50.000 voor de ontwikkeling van een nieuwe kernmodule voor de opleiding Conservation and Restoration of Cultural Heritage. Het Comeniusprogramma stelt excellente en bevlogen docenten in staat om hun visie en plannen voor onderwijsvernieuwing te realiseren.

Conservering mediakunst
Student onderzoekt functioneren lichtkrant (foto: Sanneke Stigter)

Nieuwe leerlijn

Met de beurs zal binnen het masterprogramma Conservation and Restoration of Cultural Heritage een nieuwe leerlijn worden ontwikkeld voor mediakunst binnen de specialisatie Hedendaagse kunst. Een en ander zal vorm krijgen in een rijke leeromgeving waarin onderwijs, onderzoek en praktijk elkaar versterken aan de hand van de daadwerkelijke behandeling van mediakunstwerken in het museale werkveld. Projectleider Sanneke Stigter zal het project uitvoeren samen met haar collega-docenten Ellen Jansen en Evelyne Snijders, beiden tevens restaurator hedendaagse kunst. Tijdens het symposium Building a new discipline: Time Based Media Art Conservation aan het Institute of Fine Arts New York presenteren Stigter, Jansen en Snijders binnenkort de wijze waarop de conservering van mediakunst tot op heden een plek heeft in het UvA-onderwijsprogramma 
 
Volgens de beoordelingscommissie maakt het projectvoorstel overtuigend duidelijk waar de behoefte aan vernieuwing in het huidige onderwijsprogramma ligt, en heeft de nieuwe module de potentie om de UvA-opleiding tot een internationaal sterke speler uit te laten groeien. De tweejarige master en post-master Conservation and Restoration of Cultural Heritage is een unieke interdisciplinaire opleiding gericht op studenten met een passie voor cultureel erfgoed die theorie en praktijk willen combineren.
 
In totaal hebben 46 docenten een Comenius-beurs ontvangen, onder wie vier van de UvA. Meer informatie op de website van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).