EN

De decanen van de faculteiten geesteswetenschappen hebben besloten de penvoerderschappen van de landelijke onderzoekscholen met enige regelmaat te laten rouleren. Als gevolg daarvan is de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA vanaf 1 januari 2019 penvoerder van de Landelijke Onderzoekschool Taalwetenschap (LOT) en de Onderzoekschool Kunstgeschiedenis (OSK).

De Landelijke Onderzoekschool Taalwetenschap wordt aangestuurd door Kees Hengeveld (directeur), Brigit van der Pas (coördinator) en Janacy van Duijn Genet (secretaresse). De organisatie van de  Onderzoekschool Kunstgeschiedenis is in handen van Frans Grijzenhout (directeur), Paul Koopman (coördinator) en Chantal Olijerhoek (secretaresse).

De administratie van de landelijke onderzoekschool Literatuurwetenschap (OSL) is per 1 januari 2019 verhuisd naar de Rijksuniversiteit Groningen; de Universiteit Utrecht is penvoerder geworden van het Huizinga Instituut.