Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vanaf het komend studiejaar lanceert de afdeling Engels van de UvA een nieuw programma voor de bachelor Engelse taal en cultuur. Door de lancering van de nieuwe track 'World Literatures in English' krijgen studenten de mogelijkheid om zich in het tweede en derde studiejaar te specialiseren in ofwel de Engelstalige wereldliteratuur, ofwel Engelse taal- en literatuurwetenschap.

Engelse boeken

De afdeling Engels viert de lancering van het nieuwe programma met een feestelijk evenement in Waterstones Amsterdam op dinsdag 14 mei van 19.00 tot 21.00 uur. Docenten van de bachelor English Language and Culture lezen uit en bediscussiëren werken uit de Engelstalige wereldliteratuur die hen beïnvloed hebben. De teksten die besproken worden omspannen de gehele Engelstalige wereld; onder andere zullen aan bod komen Tsitsi Dangarembga's Nervous Conditions, Rosina Lippi-Greens English with an Accent: Language, Ideology and Discrimination in the United States en Samuel Selvons The Lonely Londoners.

Iedereen is welkom! Als je deze bijeenkomst wilt bijwonen, stuur dan een e-mail naar Mylène van Noort via secr-eng-fgw@uva.nl.

Een bachelor in de Engelse taal en cultuur

Engels is de internationale taal van de wetenschap, de media, politiek en technologie. In de bacheloropleiding English Language and Culture aan de UvA verken je het rijke en levendige culturele, literaire en linguïstische erfgoed van de Engelssprekende wereld. 

Een taal studeren

De Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA herbergt een breed aanbod van moderne en klassieke talen, van Engels tot Russisch en van Akkadisch tot Zweeds. De bachelorprogramma's bieden ruimte om de studie van een taal te combineren met een tweede specialisatie, zoals Europese studies, geschiedenis of filosofie - of andersom: studenten van andere opleidingen kunnen in hun keuzeruimte een taal leren.