Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

George Blaustein, universitair hoofddocent American Studies aan de UvA, is op dinsdag 8 oktober te gast bij Room for Discussion Podium in hal E van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hij wordt geïnterviewd over de veranderende Democratische partij in de VS.

portret George Blaustein
George Blaustein

De Democratische Partij is aan het veranderen. Binnen de partij bestaan enorme verschillen in beleidsvoorstellen, sentimenten en ideologieën, waardoor het nauwelijks voorstelbaar is dat zij zich onder één noemer laten voegen. 

Met de verkiezing van president Donald Trump zijn echter grote veranderingen opgetreden in het Amerikaanse Congres. Als er één ding is dat de Democraten verenigt, is het een ongeëvenaarde haat tegenover de huidige president.

De vraag is echter: zal een gemeenschappelijk streven om de huidige president af te zetten, resulteren in een verdieping van de verschillen binnen de Democratische partij? Of zal de nieuwe genomineerde juist een nieuw gezicht van een herboren Democratische Partij laten zien?

In het gesprek zal George Blaustein proberen de toekomst van de Democratische Partij te begrijpen, te voorspellen en te bespreken.

Locatie

Roeterseilandcomplex, gebouw E, centrale hal
Roetersstraat 11, Amsterdam

Website Room for Discussion

American Studies aan de UvA

Amerikanistiek is een bijzonder aandachtsgebied binnen de opleiding Geschiedenis aan de UvA. Tijdens de bachelor Geschiedenis kunnen studenten kiezen voor een specialisatie American Studies, die voorbereidt op het gelijknamige masterprogramma. Daarnaast is er een minor American Studies die eveneens toegang biedt tot de master.

 

dhr. dr. G.H. (George) Blaustein

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Geschiedenis