Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Op vrijdag 13 maart organiseert het UvA Boekenweekcomité de derde editie van het U-Bal. Rondom het boekenweekthema ‘Rebellen en dwarsdenkers’ wordt een eigenwijze en eigentijdse avond georganiseerd met inspirerende gasten, een open podium en muziek.

De avond wordt in literaire banen geleid door dichter-presentator en UvA-alumnus Daan Doesborgh. Slavist Arent van Nieukerken opent de avond met een korte bloemlezing over de rebelse literatuur van Olga Tokarczuk, de Poolse winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur 2018. Singer-songwriters duo Kopje Onder opent het Open Podium met het speciaal voor deze gelegenheid geschreven U-Bal lied ‘Een roodvlekkoraalvis zijn’.  Je zult het maar wezen. Later op de avond kan er gedanst worden op de  muziek van het dj-collectief  Radio Tempo Não Pára.

Open Podium

Dwars en rebels, dwars op rebels, of rebels tegen dwars? Het U-Bal biedt een open podium. Aanmeldingen zijn welkom via het aanmeldformulier op de website van VOX-POP. Tot 12 maart kan iedereen zich aanmelden voor een literaire of muzikale bijdrage van max drie minuten (dwars zijn is toegestaan, mits vooraf toestemming is aangevraagd en verkregen).

Het U-Bal wordt een mix van wetenschap, literatuur en muziek. Slavist Arent van Nieukerken is verbonden aan de capaciteitsgroep Slavische talen en culturen, en specialist in Poolse literatuur. Daan Doesborgh is dichter, maker van de Poëziepodcast van Vrij Nederland en presentator. Singer-songwriter duo Kopje Onder bestaat uit UvA-studenten Jona Bosman en Nicole Kaandorp. Samen brengen zij verhalende Nederlandstalige liedjes over thema’s als netwerkborrels en badschuim. Ze begeleiden zichzelf op gitaar, melodica en mondharmonica.

Studenten en medewerkers van de UvA, bewoners en werkers in het Universiteitskwartier, allemaal van harte welkom! Wij maken met elkaar ons eigen U-Bal.

Locatie: VOX POP, Binnengasthuisstraat 9 (BG3)
Aanvang: 20:00
Einde: 24:00

BG 3

Ruimte VOX-POP
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA Amsterdam