Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Met haar project DIAL for Complex Artworks: Digital Index of an Artwork’s Life is Sanneke Stigter (Conservering en restauratie) genomineerd voor de Amsterdam Science & Innovation Award 2021 in de categorie Society. De prijs is bedoeld voor innovatieve ideeën die voortkomen uit onderzoek en oplossingen bieden voor uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken. Via een online stemming bepaalt het publiek wie van de genomineerden doorgaan naar de finale op 9 november.

Sanneke Stigter ontwikkelde in haar project DIAL een digitale tool die onderzoekt hoe museumprofessionals omgaan met kunstwerken en wat voor effect dit heeft op de werken wanneer ze aan het publiek worden getoond. ‘Als een kunstwerk niet goed geïnstalleerd is, kan het zijn dat de kern van het werk niet wordt overgebracht op het publiek’, licht ze toe. ‘Het kan zelfs zo zijn dat je dat misschien als professional niet door hebt gehad. Deze tool is ervoor gemaakt om dat bewustzijn aan te scherpen.’

De genomineerden voor de prijs zijn verdeeld over drie categorieën: Society, Health and Environment en Climate. Via een online stemming bepaalt het publiek wie van de genomineerden hun project mogen pitchen tijdens de feestelijke finale in NEMO op 9 november. Stemmen kan tot 10 oktober.

Over de Amsterdam Science & Innovation Award

De Amsterdam Science & Innovation Award is de prijs voor het meest innovatieve wetenschappelijke idee van Amsterdam. De prijs wordt georganiseerd door IXA (Innovation Exchange Amsterdam, het valorisatiecentrum van Amsterdam UMC, UvA, HvA en VU) en heeft tot doel om waardevolle ideeën gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek zichtbaar te maken.

Dr. S. (Sanneke) Stigter

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Conservering en Restauratie