EN

Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) staat op de tweede plaats van de prestigieuze ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018. Vorig jaar bezette de UvA-discipline nog de vierde plaats op deze ranglijst.

Daarnaast is de UvA met de discipline Psychologie de hoogstgenoteerde universiteit (16e plaats) van het Europese vasteland. Met Sociologie (plaats 26) is de UvA eveneens de hoogstgenoteerde universiteit van het Europese vasteland.

Over de ShanghaiRanking

De ShanghaiRanking wordt vastgesteld op basis van twee criteria: het aantal publicaties in toptijdschriften en het aantal binnengehaalde top-awards.

Bekijk de volledige ranking