Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

In een nieuwe serie ‘Wat is Populisme’, lanceert de internationale krant The Guardian een reeks artikelen die op dit onderwerp ingaan. Politiek socioloog en populisme expert Matthijs Rooduijn en politicoloog Sarah de Lange zullen hier in de komende periode ook hun bijdrage aan leveren.

Populism poster small

Populisme is zo oud als democratie zelf, maar de laatste 10 jaar winnen populistische partijen terrein in meer dan een dozijn democratieën, waarvan vele in Europa, en regeren populistische leiders gezamenlijk over een populatie van bijna twee miljard mensen.

Onderzoeken wie de nieuwe populisten zijn

Tegen de achtergrond van het toenemend populistische stemaandeel en invloed, lanceert de krant The Guardian de komende zes maanden een reeks om te onderzoeken wie de nieuwe populisten zijn. Welke factoren hebben hen aan de macht gebracht? Wat doen ze als ze eenmaal aan de macht zijn?

Bijdrage van sociale wetenschappers

Wetenschappers uit verschillende landen dragen bij aan deze reeks, waaronder politiek socioloog Matthijs Rooduijn en politicoloog Sarah de Lange van de Universiteit van Amsterdam: