EN

Olga van de Ven, masterstudent Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft gisteren de Unilever Research Prize in ontvangst genomen. Zij kreeg de prijs voor haar onderzoek naar de vraag waarom mensen kiezen voor biologische voeding. Dit jaar studeerde ze niet alleen cum laude af op haar scriptie, ook heeft ze haar artikel ingediend voor publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift.

Olga van de Ven ontvangt de prijs uit handen van David Blanchard, Chief R&D Officer Unilever

Van de Ven ontdekte dat de beslissing om biologische producten te kopen, afhangt van de houding ten opzichte van deze producten, koopgewoonten en het vertrouwen in biologische merken. Om ervoor te zorgen dat mensen vaker kiezen voor biologisch in plaats van niet-biologisch, concludeert de student, is het van belang dat mensen meer vertrouwen krijgen in biologische merken.

Over de Unilever Researchprijs

Unilever kent de Unilever Research Prize  toe aan de meest getalenteerde studenten in de chemie, biologie, werktuigbouwkunde en sociale wetenschappen. De dertien Nederlandse universiteiten nomineren elk hun meest talentvolle student om in aanmerking te komen voor deze onderscheiding. De prijs bestaat uit een beeld en een cheque van 2500 euro.