Met de nieuwste generatie telescopen, kleine ruimtesondes en nog veel meer nieuwe technologien zetten we als mensheid de zoektocht naar butenaards leven voort. Ook onderzoekers van de UvA houden zich bezig met de vraag, bestaat er leven buiten ons zonnenstelsel? Studenten en medewerkers zien de telescopen bovenop het faculteitsgebouw elke dag als ze het gebouw naderen, maar wat doen de onderzoekers in die koepels eigenlijk?

Detail Summary
Datum 18 maart 2020
Tijd 12:00 - 13:00

De BètaBreak host een editie over buitenaards leven, om erachter te komen wat de wetenschap ons op dit moment hierover kan vertellen. En om vragen te stellen zoals: wat zijn noodzakelijke voorwaarden voor het bestaan van buitenaards leven? Als we bewijzen van buitenaards leven zouden ontdekken, zouden we ons dat dan realiseren? En wat zouden we vervolgens doen? Welke vormen van buitenaards leven zijn mogelijk, en welke zijn het meest waarschijnlijk? De mogelijkheden lijken eindeloos, en vormen daarom een geweldig onderwerp voor de komende BètaBreak discussie. Dus neem je lunch mee en kom op 18 maart om 12.00 uur naar de Central Hall op Science Park!

Over de BètaBreak

Tijdens de maandelijkse BètaBreak bespreken voor- en tegenstanders een actueel thema binnen de natuurwetenschappen. De BètaBreak is een initiatief van bètastudenten aan de UvA, ondersteund door de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. De discussies vinden plaats in de centrale hal van Science Park 904 en zijn voor iedereen vrij toegankelijk. De voertaal is Engels.