Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de UvA werkt mee aan een nieuwe podcastreeks waarin jonge onderzoekers vertellen over hun werk. De aflevering van Makkelijk Praten met de eerste UvA-onderzoeker, bioloog Ruy Kortbeek, staat nu online.

Het logo van de podcast Makkelijk Praten.

Kortbeek werkt als promovendus aan  de afweer van planten. Meer specifiek is hij geïnteresseerd in hoe tomatenplanten zich beschermen tegen vraatzuchtige insecten – en wat we hiervan kunnen leren, zodat we nog sterkere tomatenrassen kunnen maken. Hij spreekt in de podcast over zijn werk en over allerlei andere zaken die hem interesseren.

Binnenkort zullen er ook opnames verschijnen met UvA-onderzoekers Thijs de Goede (natuurkunde), die voor zijn promotieonderzoek onder meer kijkt naar de impact van druppels bloed op kleding, en Mimi den Uijl (scheikunde), die onderzoek doet aan verkleuring van de verf van oude meesterwerken.  

De podcast Makkelijk Praten is terug te vinden op de eigen podcastwebsite, maar ook via al je favoriete podcast-apps, zoals:

Spotify: https://spoti.fi/2uui9vy
Apple: https://apple.co/2U3fvMC
Stitcher: http://bit.ly/2TEFwNh
Overcast: http://bit.ly/2YxAyVW