Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op 13 december 2018 is het eindcongres Mensenhandel van het ALP-mastervak Beginselen van een Democratische Rechtsstaat. Tijdens het eindcongres presenteren studenten de door hen geschreven adviezen over mensenhandel aan de Nationaal Rapporteur Herman Bolhaar.

Kerngegevens van evenement Eindcongres Mensenhandel
Datum 13 december 2018
Tijd 13:00 -16:00

Alle masterstudenten Publiekrecht zijn de afgelopen maanden bezig geweest met het vak Beginselen van een Democratische Rechtsstaat. Dit vak is een van de eerste vakken in het kader van Amsterdam Law Practice. Door middel van ‘experiential learning’ hebben studenten onderzoek gedaan naar mensenhandel. Eerder dit jaar is dit thema geïntroduceerd met de tentoonstelling Open Your Eyes

Juridisch advies

Bij mensenhandel wordt vaak gedacht aan het werven van vrouwen om deze gedwongen te werk te stellen in de prostitutie. Maar er is ook mensenhandel voor arbeidsuitbuiting, criminele uitbuiting en gedwongen orgaanverwijdering.

Op basis van dossiers hebben de masterstudenten diverse (vakoverstijgende) juridische aspecten uitgediept. Ze brachten juridisch advies uit over mensenhandel aan opdrachtgevers of fictieve doelgroepen om mensenhandel aan te pakken of te voorkomen. 

Herman Bolhaar

Op 13 december 2018 presenteren de studenten hun bevindingen aan Nationaal Rapporteur Mensenhandel Herman Bolhaar. Eerder zei Bolhaar hierover: ‘De masterstudenten Publiekrecht van de UvA denken mee over de aanpak van mensenhandel. Belangrijk dat maatschappelijke problemen als mensenhandel deel uitmaken van het curriculum.’ 

Andere collega’s uit het mensenhandelwerkveld van het OM, Inspectie SZW en CoMensha zijn ook aanwezig bij het congres. Tevens zijn er verschillende sprekers aanwezig die het onderwerp mensenhandel vanuit hun werkveld belichten. 

Informatie

13 december 2018 | 13.00 - 16.00 | Zaal REC A1.02 

Aanmelden en informatie: eindcongresmensenhandel@gmail.com. Graag voor 5 december 2018 aanmelden. 

Het eindcongres wordt afgesloten met een borrel waarbij iedereen welkom is.