Op 19 maart 2020 organiseert de Werkgroep Rechtswetenschap een congres in REC A. Sprekers zijn Henk Kummeling (Universiteit Utrecht), Jacobine van den Brink (Universiteit van Amsterdam) en Willem van Boom (Universiteit Leiden).

Detail Summary
Datum 19 maart 2020
Tijd 10:30 - 17:30

De Werkgroep Rechtswetenschap is een platform van rechtswetenschappers die in verschillende wetenschappelijke functies werkzaam zijn aan een van de Nederlandse universiteiten. Aanleiding voor het vormen van de werkgroep is de gedeelde opvatting dat de toegenomen nadruk op het verwerven van externe onderzoeksfinanciering, onder andere door teruglopende rijksfinanciering, ertoe noopt de taak en inhoud van de rechtswetenschap te (her)formuleren. Hoe kunnen wij een onafhankelijke en open wetenschapscultuur behouden, waarin helder is wat wij verstaan onder kwalitatief hoogstaand juridisch onderzoek?

De missie van de Werkgroep is om vanuit de rechtswetenschap zelf te reflecteren op deze vragen. Wij richten ons daarbij in eerste instantie op twee concrete doelen: het reflecteren op de vragen wat de
rechtswetenschap ‘eigen’ maakt, en aan welke criteria goed onderzoek in die context zou moeten voldoen; en de praktische vraag hoe wij als juristen zelf de regie kunnen houden over financiering van onderzoek.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 20 februari 2020: https://werkgroeprechtswetenschap.nl/index.php/congres-2020/

Het congres vindt plaats in REC A3.01.

Bekijk het programma