Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Een groep ‘eerste-generatie-studenten’ van de FdR heeft het initiatief genomen om andere studenten waarvan de ouders niet (in Nederland) hebben gestudeerd te ondersteunen. Het team buddy’s bestaat onder andere uit initiatiefnemer Ali El Hri, Özenç Turgut, Sona Shakhverdian, Alaa Khalifa en Hasnaa Beni Driss.

Studenten die zich als ‘eerste generatie’ in hun familie in een universitaire studie storten, kunnen soms tegen kwesties aanlopen of vragen hebben waarvan ze niet goed weten waar ze die kunnen neerleggen. Een groep ‘eerste-generatie-studenten’ erkende dit probleem en besloot om actief steun te bieden als ‘buddy’s’. Eerste-generatie-studenten kunnen laagdrempelig contact leggen met de buddy’s via Facebook of e-mail en met hen sparren over allerlei onderwerpen gerelateerd aan de studie rechten, het studentenleven, stages, studeren in het buitenland en meer.

Thuis voelen

Initiatiefnemer van Eerste-generatie-studenten is Ali El Hri (22), geboren en getogen in Amsterdam. ‘Ondanks het feit dat ik in Amsterdam heb gestudeerd, heb ik in de collegebanken weinig teruggezien van de diverse stad waarin ik ben opgegroeid. Het feit dat eerste generatie studenten het gevoel kunnen hebben van het ‘niet behoren’ op de universiteit omdat ze soms uit een hele andere omgeving komen, heeft daar naar mijn idee wat mee te maken. Ik denk dat dit gevoel kan worden weggenomen – in meer of mindere mate – als eerste generatie studenten beseffen dat zij wel degelijk thuishoren op de universiteit.’

 

Facebook

Op de Facebookpagina stellen verschillende buddy’s zich voor. Zo ook Özenç Turgut. ‘Een bestuursjaar of een ervaring bij een rechtswinkel lijkt erg voor de hand liggend, maar dat is het eigenlijk niet. Ik heb persoonlijk het geluk gehad dat ik met de juiste mensen in aanraking ben gekomen, waardoor ik op hoogte kwam van deze mogelijkheden. Ik vind het dan ook belangrijk dat studenten worden ingelicht over de diverse mogelijkheden die het studentenleven biedt.’

Contact

Eerste-generatie-studenten kunnen laagdrempelig en informeel contact leggen met de buddy’s via Facebook of via de mail deeerstegeneratie@gmail.com.