Het Amsterdam Centre for Contemporary European Studies (ACES) heeft de status toegekend gekregen van ‘Interfaculty Research Priority Area’ van de UvA. Christina Eckes, directeur van het Amsterdam Centre for European Law and Governance (ACELG), was een van de mede-indieners voor de RPA-status en is nu lid van het bestuur van ACES.

x

ACES streeft ernaar om een toonaangevend internationaal kenniscentrum te zijn voor interdisciplinair onderzoek, onderwijs en publiek debat over Europa, de Europese Unie en de lidstaten. Het biedt een interdisciplinaire academische gemeenschap, waarin wetenschappers uit de sociale wetenschappen, rechten, geesteswetenschappen en economie samenkomen. Ze wisselen ideeen uit over hoe de hedendaagse uitdagingen van Europa aan te pakken, waaronder sociale rechtvaardigheid, klimaatverandering en migratie.

ACELG en CSECL

Het Amsterdam Centre for European Law and Governance (ACELG) en het Centre for the Study of Contract Law (CSECL) zijn nauw verbonden aan het ACES. Gezamenlijk organiseren ze seminars, workshops, conferenties en openbare evenementen.

Periode 2019-2024

De status van ‘Interfaculty Research Priority Area’ is aanvankelijk toegekend voor de periode 2019-2024. Daarna kan de periode worden verlengd met nog eens vijf jaar. Per jaar is er 300.000 euro beschikbaar. Christina Eckes, de directeur van het Centrum voor Europees Recht en Amsterdam Governance (ACELG) was een van de mede-aanvragers van het bod van ACES op de RPA-status en is nu lid van het bestuur van ACES.

Naar de website van ACES