Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Nu onze onderzoeksfinanciering steeds meer afhangt van Europese beurzen (zowel de persoonsgebonden beurzen als de consortiumgrants), is het van essentieel belang dat deze vorm van financiering niet door bezuinigingen bij de EU in gevaar komt. Daarom vragen we alle medewerkers van de faculteit om onderstaande petitie te bekijken en te overwegen deze te ondersteunen.

Een van de grootste Europese succesverhalen van de afgelopen tien jaar is de European Research Council (ERC). De ERC-subsidies zijn een van de meest prestigieuze onderzoeksbeurzen ter wereld geworden, onder meer dankzij de ondersteuning van baanbrekend onderzoek en de politieke onafhankelijkheid.

Gezien het huidige Europese debat over de volgende EU-langetermijnbegroting is er reden om te vrezen voor een bezuiniging op het onderzoeksbudget, die waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor de ERC. Friends of the ERC is een initiatief dat vooraanstaande internationale onderzoekers en onderzoeksinstellingen samenbrengt om een petitie in te dienen voor een adequate financiering van de ERC in de volgende langetermijnbegroting. Via deze petitie kun je bij de EU erop aandringen om de financiering van de subsidies van de Europese Onderzoeksraad te beschermen, zodat het grensverleggend onderzoek in Europa verder kan worden ondersteund.