Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Voor het negende jaar op rij is de Faculteitsprijs voor de beste publicatie van het jaar uitgereikt aan een jonge onderzoeker. Tijdens het online nieuwjaarsevent riep de jury Svetlana Yakovleva uit tot winnares.

De winnaars

In 2019-2020 waren er zes inzendingen. De jury (Martin Senftleben, Ingo Venzke en Or Brook, de winnaar van vorig jaar) beoordeelde de publicaties op drie criteria: originaliteit, grondigheid en het interdisciplinaire karakter van het onderzoek. Volgens de jury waren alle inzendingen dit jaar van zeer goede kwaliteit. 

1. Svetlana Yakovleva

De jury was het unaniem eens over de eerste prijs: Svetlana Yakovleva met haar artikel Privacy Protection(ism): The Latest Wave of Trade Constraints on Regulatory Autonomy. De jury prijst het artikel om de analytische diepgang en de sterke combinatie van theorie en praktijkvragen. Het artikel stelt een duidelijke en relevante onderzoeksvraag: hoe trek je de grens tussen de legitieme bescherming van privacyrechten en digitaal protectionisme? ‘Het heeft potentieel om het debat vooruit te helpen’, aldus de jury. 

2. Daley Birkett

De tweede prijs ging naar Daley Birkett met zijn paper Managing Frozen Assets at the International Criminal Court. Het artikel focust op de specifieke Bemba-zaak, maar is tegelijkertijd 'een grondige analyse van het juridische regime en de praktijk van het vermogensbeheer’, aldus de jury. 

3. Laura Burgers

Laura Burgers behaalde een derde plek met haar artikel Should Judges Make Climate Change Law. Burgers biedt volgens de jury ‘een frisse kijk’ op de wetgeving op het gebied van klimaatverandering en bouwt voort op discussies die naar aanleiding van de Urgenda-uitspraken zijn ontketend.