Congres van het Institute for Research in Economics of Taxation (IRET), een samenwerkingsverband van UvA, Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit van Tilburg.

Kerngegevens van evenement Economen en Fiscalisten in dialoog
Datum 28 september 2012
Tijd 13:00 -18:30

Het Institute for Research in Economics of Taxation (IRET) is een samenwerkingsverband van drie fiscaal-economische vakgroepen in Nederland, namelijk de UvA, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit van Tilburg. IRET beoogt fiscaal-economisch onderzoek te structureren en te bevorderen.

De eerste activiteit die IRET organiseert is dit congres, waarbij fiscaal-economen en (algemeen) economen met elkaar in dialoog gaan over kwesties die zowel een sterke fiscale als een economische component hebben.

• 12.00u -12.30: Ontvangst
  • 12.30u – 12.45: Opening/ontvangst door prof. dr. A.C. Rijkers (UvT)
  • 12.45u – 14.00: Financiering vreemd vermogen of eigen vermogen; eigen woning - prof. dr. A.C.
  • Rijkers (UvT) - prof. dr. D. Schoenmaker (financiering algemeen) (VU) - prof. dr. R. Gradus (financiering en eigen woning) (VU) - discussie
  • 14.00u – 15.00: De vlaktaks - prof. dr. L.G.M. Stevens (EUR) - prof. mr. B. Jacobs (EUR) - discussie
  • 15.00u – 15.30: pauze
  • 15.30u – 16.30: Heffing ter zake van kapitaalinkomen - dr. R.P. van den Dool (EUR) - prof. dr. C.A. de Kam (RUG) - discussie
  • 16.30u – 17.30: Heffing van financiële transacties en instellingen - prof. dr. P. Kavelaars (EUR) - dr. H. Vrijburg (EUR) - discussie
  • 17.30u – 17.45: Evaluerende afsluiting door prof. dr. P. Kavelaars (EUR) en aansluitende borrel

Inschrijving

De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden is vereist en dat gaat via fiscalisten@ifer.nl.