Achtendertig jaar heeft Herman ten Napel zich ingezet voor onderwijs in Wiskunde en Statistiek aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. Omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heeft komt daar nu een einde aan. Ter gelegenheid hiervan zal Herman ten Napel een afscheidscollege geven, getiteld ‘Een mooie tijd’.

Achtendertig jaar heeft Herman ten Napel zich ingezet voor onderwijs in wiskunde en statistiek aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. Omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heeft komt daar nu een einde aan. Ter gelegenheid hiervan zal Herman ten Napel een afscheidscollege geven, getiteld ‘Een mooie tijd’.

Het college vindt plaats op vrijdag 15 juni van 16.00 tot 18.00 uur in zaal A van gebouw A, Roetersstraat 15, Amsterdam.

Over Herman ten Napel

Na zijn studie Wis- en Natuurkunde aan de UvA en een korte periode als docent Wiskunde aan de Bertrand Russell Scholengemeenschap in Krommenie, is Herman ten Napel in september 1974 gestart als docent Wiskunde en Statistiek bij onze faculteit. Herman is één van de topdocenten van de FEB. Elk jaar valt zijn naam bij het verdelen van de onderwijsprijzen, wanneer hij wordt genomineerd door collega’s en studenten. De prestigieuze Van der Schroeffprijs heeft hij maarliefst driemaal gewonnen.

Enige jaren geleden is hij lid geweest van een door de minister ingestelde zogenoemde Resonansgroep Wiskunde. Deze groep heeft tot taak een vernieuwde invulling van de vakken Wiskunde in het middelbaar onderwijs te beoordelen, met name op hun relevantie voor doorstroming naar de universiteiten. Daar heeft Herman zich met name sterk gemaakt voor het weer in ere herstellen van rekenkundige en algebraïsche vaardigheden.

Afscheidscollege, receptie en feest

In zijn afscheidscollege zal Herman ten Napel met een vleugje humor terugblikken op zijn persoonlijke ervaringen in en met het onderwijs: als leerling, als student en als docent. Muzikale assistentie bij dit college zal verleend worden door vriend en collega Toon Meulemans.

Alle medewerkers en studenten van de FEB worden van harte uitgenodigd dit college bij te wonen. Na afloop is er een receptie in de hal van het E-gebouw tot 19.30 uur. Vanaf 21.00 uur is er feest in café Krater, Roetersstraat 11. De band Nasty Noises zal optreden, inclusief vele muzikale gasten.