De Universiteit van Amsterdam scoort hoog in de Tilburg University Economics Ranking. De UvA stijgt naar de 27ste plaats op deze internationale ranglijst van de 100 beste onderzoeksinstituten op het gebied van economie en is daarmee zesde in Europa en tweede in Nederland.

In de top honderd staan vier andere Nederlandse universiteiten: de Universiteit van Tilburg staat op de 21ste plaats, de Universiteit Maastricht op 49, de Erasmus Universiteit Rotterdam op 52, en de Vrije Universiteit op de 73ste plaats.

Ranglijst

Deze ranglijst is een initiatief van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de Universiteit van Tilburg en is gebaseerd op artikelen die de universiteiten van 2007 tot 2011 hebben gepubliceerd. Hierbij tellen alle publicaties in de 36 meest toonaangevende vakbladen op het gebied van Finance, Economie en Econometrie even zwaar mee. De database bevat voor elke universiteit, voor elk jaar en voor elk tijdschrift het aantal verschenen artikelen.

De ranglijst wordt aangevoerd door Harvard University, University of Chicago, New York University en de University of California, Berkeley.

De lijst is te bekijken via onderstaande link: