EN

Luchtverontreiniging wordt beschouwd als het grootste gezondheidsrisico voor de mens en daarbij heeft meer dan 60% van de wereldbevolking te maken met waterschaarste. Het wordt verwacht van stadsbesturen dat zij het voortouw nemen bij het aanpakken van deze grote problemen, maar is het economisch gezien ook voordelig voor hen om dit te doen?

ABS research ISM

Uit het Amsterdam Business School onderzoek door onderzoekers Ans Kolk, Niccolò Pisani, Václav Ocelík en Ganling Wu, blijkt dat het daadwerkelijk steden terugbetaalt om groen te zijn. Internationale bedrijven investeren liever in groenere steden vanwege hun toenemende inzet voor het welzijn van hun medewerkers.

Over de onderzoekers

Hoogleraar Ans Kolk en Dr. Niccolò Pisani zijn allebei onderzoekers in de ABS-sectie International Strategy and Marketing. Václav Ocelík is op dit moment bezig met het laaste jaar van de Business in Society research master programme. Zijn PhD supervisor is Kolk en Pisani. Ganling Wu is afgestudeerd aan de opleiding Business Administration van de Amsterdam Business School.

Meer lezen over het onderzoek kan op de website van de World Economic Forum.

Does it pay for cities to be green?