Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Luca Mossink is de winnaar van De H.K. Nieuwenhuis scriptieprijs. Deze werd uitgereikt tijdens ASE NEXT! Hij kreeg deze prijs voor zijn scriptie: 'Judge behaviour in a poetry competition: humans vs artificial intelligence'. De prijs is een bedrag van € 2250,-.

In zijn scriptie onderzoekt Mossink of interactie met kunstmatige intelligentie (AI) invloed heeft op hoe mensen een tekst beoordelen. Om dit te analyseren, liet hij testpersonen deelnemen aan een schrijfwedstrijd met een AI. Hij liet 200 personen gedichten van mensen en van een AI beoordelen. Wat blijkt? Mensen kunnen geen betrouwbaar onderscheid maken tussen de auteurs. 

De jury, bestaande uit prof. Sander Onderstal, dr. Ruta Ruzeviciute, prof. dr. Joep Sonnemans en prof. dr. Marc Salomon, gaf Mossink de prijs vanwege de relevantie van het onderzoek en zijn innovatieve en originele onderzoeksmethode. Naast Mossink waren Daan Arends (Business Administration, Strategy track), Garyn Tan (Economics), Simone Korrel en Kim van Asten (beiden Business Econmics, Neuroeconomcis track) genomineerd . 

Over de H.K. Nieuwenhuis-scriptieprijs

De prijs is vernoemd naar Herman Karel Nieuwenhuis. Hij was in 1929 de eerste student Economie aan de Universiteit van Amsterdam die cum laude afstudeerde. Deze scriptieprijs is in het leven geroepen om economisch en bedrijfskundig academisch onderzoek te stimuleren.