Het 'Institute of Chartered Accountants in England and Wales' (ICAEW) heeft Jan Bouwens uitgenodigd columns voor hen te schrijven. Ook is de ABS-hoogleraar sinds september vaste columnist bij De Accountant.

Bouwens gaat voor beide media schrijven over factoren die bepalend zijn voor de kwaliteit van controles door accountants. Denk aan aan de invloed van wetgeving en van interne organisatie door de accountantsfirma’s. Ook gaat hij in op de invloed van omgevingsfactoren zoals COVID-19 en technologische ontwikkelingen.

Groot bereik

Het Institute of Chartered Accountants in Engeland en Wales is een professionele ledenorganisatie die registeraccountants en studenten over de hele wereld promoot, ontwikkelt en ondersteunt. De organisatie heeft meer dan 150.000 leden. De Accountant telt zo'n 22.000 leden.