Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Alfred Zerres is benoemd tot programmadirecteur van de korte programma’s van EP aan de ABS. Wat zijn zijn plannen voor deze programma’s en voor EP’s contacten met het bedrijfsleven?

Dit is een nieuwe functie binnen EP. Waarom is het belangrijk om een programmadirecteur te hebben op dit onderdeel?

Executive Education in de vorm van open masterclasses en andere korte programma's biedt onze onderzoekers en docenten een grote kans op kennisvalorisatie. Hier genieten onze zakelijke partners een hoge kwaliteit van onderwijs en blijven ze zich doorontwikkelen (Leven Lang Leren). Ons EP-team heeft de afgelopen jaren goed werk geleverd, maar dit onderdeel van onze portfolio is nog relatief klein. Mijn aanstelling, samen met een algemene uitbreiding van het team, laat zien dat we onze ambities serieus nemen. De komende jaren zullen we het aantal korte programma's flink uitbreiden. Dit doen we aan de hand van de enorme expertise van onze ABS-collega's, maar we kijken ook naar de behoeftes vanuit het bedrijfsleven.

Je bent ook docent Marketing en Bedrijfspsychologie. Denk je dat dit een toegevoegde waarde heeft in je nieuwe functie?

Ik hoop het. De uitbreiding van ons portfolio vraagt om een grondige marktanalyse en om een goed beheer van onze zakelijke relaties. Daar weten we in de marketing wel het een en ander over. Bovendien is mijn specialisatie onderhandelen. Dat is zeker iets dat zal helpen bij de komende uitdagingen.

Wat zijn de belangrijkste dingen waar je de komende maanden aan gaat werken? Zijn er grote veranderingen die je wilt doorvoeren?

Ik ben nog bezig om een compleet overzicht te krijgen van de status quo. 3 weken geleden wist ik niet dat ik vandaag in deze rol zou zitten, dus het is misschien wat vroeg om het al over grote veranderingen te hebben. En het bestaande team heeft fantastisch werk geleverd om te komen waar we nu zijn. Ik denk daarom niet dat dringende wijzigingen nodig zijn. In de zomer gaan we onze strategie ontwikkelen en verfijnen om onze ambitieuze doelen te bereiken. Duurzame groei gaat niet van de ene op de andere dag, maar we verspillen ook geen tijd.

Naar welk onderdeel van je nieuwe rol kijk je het meest uit?

De uitdaging waar ik voor sta, en daar samen met het geweldige EP-team aan te werken. Ook heb ik zin om meer te leren van mijn ABS-collega's en om hun expertise te gebruiken om kwalitatieve masterclasses te ontwikkelen die onze studenten aanspreken. En tot slot kijk ik er naar uit om met onze zakelijke partners te kijken naar de onderwijsbehoeften.