Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Economie en Bedrijfskunde bestaat uit behoorlijk wat afdelingen en teams. We weten vaak wel waar onze directe collega's mee bezig zijn, maar wat speelt er bij anderen? We vroegen het de EB-webredactie.

Sinds wanneer bestaat de EB-webredactie?

De webredactie in zijn huidige vorm bestaat sinds september 2019. Voor die tijd was de redactie kleiner en hadden we nog zo'n 35 andere collega's bij UvA EB die redactierechten hadden voor de website. Dat zijn er nu 10. Zo hebben we zelf een beter overzicht van wie wat doet en kunnen we als webredactie beter de regie houden.

Met hoeveel mensen zijn jullie en wie doet wat?

De webredactie bestaat uit Bridget Hearn, Carola van Ingen, Raj Pabla en Joris van den Heuvel. Met z'n vieren checken we de redactie-mailbox en met een uitgekiend kleurensysteem kunnen we zien wie waarmee bezig is en, niet onbelangrijk, wie waarmee bezig zou moeten zijn!

De verschillende websites van UvA EB hebben we redactioneel verdeeld: het is handig om binnen het team 1 aanspreekpunt te hebben per site. Bridget en Raj houden zich daarnaast ook bezig met de wekelijkse nieuwsbrief (NL en EN) en Carola en Joris zijn onder andere aanspreekpunt voor het Content Management Systeem van de UvA (Hippo), webanalytics en zitten namens UvA EB bij de weboverleggen van de UvA.

Hoe ziet jullie werk eruit?

Afwisselend! Het ene moment schrijven of herschrijven we een tekst, dan bouwen we een webpagina om vervolgens de statistieken in te duiken of een afbeelding te bewerken.

Heeft corona veel invloed gehad op jullie werk?

Ja. Veel webpagina's moesten worden aangepast of worden opgetuigd vanwege de pandemie. Denk aan informatie over thuis studeren, online college volgen, online gedragscodes, maar ook informatie over openingstijden van onderwijsbalies, de mogelijkheid om op uitwisseling te gaan naar het buitenland: alles werd anders. Collega's wisten ons gelukkig goed te vinden dus we hebben veel wijzigingen snel kunnen doorvoeren.

Waar zijn jullie op het moment mee bezig?

Hoe het komende academisch jaar eruit gaat zien speelt op dit moment een belangrijke rol. Wat kunnen we wel en wat kunnen we niet doen? Met hulp van veel collega's zijn we daar nu webpagina's voor aan het inrichten voor studenten en collega's. Daarnaast zijn we nog steeds druk met een langlopend project, namelijk het herschrijven van alle webpagina's van EB. Vorig jaar hebben we met een audit alle pagina's nagelopen en naar aanleiding daarvan zijn we de sites nu aan het verbeteren.