Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Elke week maken we kennis met een andere medewerker. Ontdek wat ze het leukste vinden aan hun werk en leer dingen die je nog niet over hen wist. Deze week: ABS-promovenda bij de sectie Business Analytics Danique de Moor.

Wat vind je het leukste aan je werk? 

Het leukste aan mijn werk vind ik het diepgaande onderzoek en het tot de bodem uitzoeken van een onderwerp. Ik krijg hier ontzettend veel ruimte voor en heb veel vrijheid in hetgeen dat ik wil leren en onderzoeken. Daarnaast krijg ik veel tijd om mij dingen eigen te maken. Zo kon ik aan het begin van mijn PhD-traject nog niet goed programmeren. Ik heb vervolgens 2 maanden de tijd genomen om mij volledig te focussen om dit onder de knie te krijgen en gebruik het nu veel voor mijn onderzoek.  

Op welk onderzoek van het afgelopen jaar ben je het meest trots? 

Afgelopen jaar heb ik samen met mijn 2 begeleiders een nieuwe optimalisatietechniek ontwikkeld. Hiermee kunnen bepaalde optimalisatieproblemen bij benadering worden opgelost, waar dat niet kon. Ik ben trots dat ik deze techniek kan gebruiken om problemen op te lossen die de wereld een beetje beter maken. Zo test ik de techniek nu onder anderen op een optimal food supply chain probleem in Syrië voor het World Food Programme (WFP). 

Wat weten collega’s waarschijnlijk niet van jou? 

Ik ben ontzettend bang voor wespen, speel piano in mijn vrije tijd en hou enorm van bordspelletjes. Ik kan dan soms best competitief zijn, maar kan ook best goed tegen mijn verlies (denk ik, gebeurt natuurlijk nooit…).