Elke week maken we kennis met een andere medewerker. Ontdek wat ze het leukste vinden aan hun werk en leer dingen die je nog niet over hen wist. Deze week: Joeri Sol, universitair docent aan de ABS.

Wat vind je het leukste aan je werk?

De afwisseling van onderzoek en onderwijs. Ik waardeer de academische vrijheid en kan genieten van het puzzelen met verassende bevindingen. Maar het leukste vind ik contact met gemotiveerde studenten en inspirerende collega’s.

Op welk onderzoek van het afgelopen jaar ben je het meest trots?

Op het symposium Post-growth perspectives on biodiversity conservation wat ik afgelopen zomer samen met Crelis Rammelt (FMG) en Kenneth Rijsdijk (FNWI) heb kunnen organiseren met ondersteuning van het ‘A Sustainable Future’-fonds van onze faculteit. Het symposium met keynotes van James Allan, Iago Otero Armengol en Ashish Kothari vond uiteindelijk volledig online plaats en is nog terug te zien als playlist op Youtube.

Wat weten collega’s waarschijnlijk niet van jou?

Dat ik een amateur aanrecht-agrariër ben. Mijn keukentuintje bestaat uit kiemplantjes zoals tuinkers, mosterd en mung-bonen, en containers waarin oesterzwammen groeien op koffieprut. Ontkiemde zwarte oogbonen smaken na kort wokken ongeveer zoals cashewnoten.