Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Overige mogelijkheden in het buitenland

Erasmus

Voor studenten die in Europa willen studeren biedt het Erasmusprogramma van de Europese Unie een groot aantal mogelijkheden.

Het programma ondersteunt studieverblijven van minimaal 3 en maximaal 12 maanden. Voor een stage kom je al in aanmerking voor een verblijf vanaf 2 maanden. Als Erasmusstudent betaal je collegegeld aan de UvA en hoef je geen collegegeld aan de gastinstelling te betalen. Verder krijg je een maandelijkse toelage. Tenslotte kunnen allerlei zaken in overleg met de partneruniversiteit worden geregeld, zoals een taalcursus, assistentie bij het zoeken naar huisvesting en de erkenning van de buitenlandse studiepunten.

Uitgebreide informatie over Erasmus+ -mogelijkheden voor studie kan je vinden op de Erasmuspagina van het Buitenlandportal. Wanneer je interesse hebt om een stage binnen Europa te lopen kan je op de stagepagina van het Buitenlandportal. Denk eraan dat je voor het Erasmusprogramma wellicht ook in aanmerking komt voor een beurs. Lees hierover meer bij Beurzen.

Global Exchange Programme

De Universiteit van Amsterdam heeft een heel groot netwerk wereldwijd, waar ook studenten Geneeskunde gebruik van kunnen maken! Het Global Exchange Programme omvat meer dan 90 universiteiten buiten Europa. Studenten van alle studiegebieden komen in aanmerking voor deze uitwisselingsprogramma’s, behalve als de gastuniversiteit beperkingen heeft ingesteld. Je kunt overwegen om tijdens je wachttijd te solliciteren voor een plaats in het Global Exchange Programme.

Alle informatie over het Global Exchange Programme vind je op de buitenlandportal van de UvA.

Summer Schools

Naast reguliere studieonderdelen, is het ook mogelijk tijdens de zomer of winterperiode een Summer of Winter school te volgen. Op de website Summerschools in Europe vind je een heleboel leuke Summer School programma’s binnen Europa, op het Short courses Portal kan je dan weer zoeken naar Summer Schools wereldwijd. Dit zijn externe platforms en de Faculteit Geneeskunde is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de Summer Schools die je hier kan terugvinden.

Summer Schools Ghana

United States Medical Licensing Examination (USMLE)

Algemeen

Om als arts te kunnen werken in Amerika is een certificaat nodig van de Educational Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG). Om dit certificaat te bemachtigen moeten diverse examens met goed gevolg worden afgelegd, waaronder het United States Medical Licensing Examination (USMLE) step 1, step 2 CK en step 2 CS. 

Voorwaarden

De voorwaarden om een vergoeding voor het USMLE-examen te krijgen, lees je terug in Het Amerikaans Artsexamen USMLE-document.

Vergoeding van de kosten

Omdat het maken van het USMLE examen grote kosten met zich meebrengt, werd besloten dat je vanaf heden de helft voorafgaand aan de test vergoed zal krijgen en de overige helft bij het slagen voor het examen.  Hoe je de declaratie afhandelt, vind je terug onder Declaratie.