Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Buitenland voor rechtenstudenten

Double degree master’s program Amsterdam-Zürich

De Amsterdam Law School biedt in samenwerking met de Universiteit van Zürich een aantrekkelijk double degree-programma aan voor rechtenstudenten.

Double degree University of Zürich – Amsterdam Law School

Het double degree-programma is een uniek tweejarig programma waarbij je één jaar aan de UvA en één jaar aan de universiteit van Zürich studeert. Deelname aan het double-degree programme betekent dat je na één jaar je masterprogramma in Zürich kunt behalen (60 ECTS) in plaats van in anderhalf jaar (90 ECTS)!

Je kunt in Zürich kiezen voor een Duitstalige of een Engelstalige masteropleiding mits je aan de taaleisen voor Duits of Engels voldoet.

De Engelstalige masters

  • Master of Law UZH - General Studies
  • Master of Law UZH - European and International Law
  • Master of Law UZH - International Business Law

De Duitstalige masters

  • Master of Law UZH – Rechtspraxis
  • Master of Law UZH – Wirtschaftsrecht
  • Master of Law UZH - Öffentliches Recht

Het behalen van een double degree van twee gerenommeerde rechtenfaculteiten in Europa is van grote toegevoegde waarde voor een toekomst in het internationale werkveld. Je krijgt de kans om je verschillende rechtsstelsels eigen te maken in een internationale omgeving. Bovendien is Zwitserland een belangrijk financieel centrum, waar veel internationale instituties gevestigd zijn.

Aanmelden

Volg je een juridische master aan de UvA en wil je genomineerd worden voor het Double Degree Programme? Meld je dan voor 15 januari aan bij het International Office van de Amsterdam Law School. Stuur een email naar exchange-als@uva.nl met als subject  ‘aanmelding Double Degree Programme’ en stuur een uitdraai van je cijferlijst mee. Wanneer je de master start in Zürich, sta je niet meer als student aan de UvA ingeschreven. Je betaalt collegegeld aan de Universiteit van Zürich (ca. €900,- per semester).

Toelating

Om toegelaten te worden tot een LLM programma in Zürich moet je voldoen aan de toelatingseisen die de universiteit stelt aan deze specifieke master. Wanneer je met je masterprogramma in Zürich begint, moet je je master aan de UvA hebben afgerond.

Huisvesting Zurich

Wanneer je bent toegelaten tot een masterprogramma aan de Universiteit van Zürich, kun je je aanmelden voor off-campus studentenhuisvesting. Een kamer is niet gegarandeerd.

Gebouw van de universiteit van Zurich
Alle belangrijke banken hebben een vestiging in Zürich.