Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Nieuwe bachelorstudent

Nieuwe bachelorstudent

Welkom aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Begin je in september aan de UvA met je bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid of Fiscaal recht? Zorg dan dat je inschrijving voltooid is voor 1 september 2019.

 • Intakeformulier, indeling jaargroepen en rooster

  We verzoeken je vriendelijk om het intakeformulier in te vullen. Naar aanleiding van dit formulier word je ingedeeld in een jaargroep en aangemeld voor het onderwijs. Doe dit zo snel mogelijk, maar ten minste voor 15 juli 2019!

  Vlak voor de introductieweek krijg je meer informatie over de jaargroepindeling, je rooster en het tijdstip waarop je verwacht wordt tijdens de (verplichte) onderwijsintroductie.

 • Onderwijsintroductie (verplicht)

  Tijdens de Intreeweek vindt ook de onderwijsintroductie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid voor nieuwe bachelorstudenten plaats. Tijdens de onderwijsintroductie krijg je veel praktische informatie over de studie en vindt ook de (verplichte) eerste kennismaking plaats met je mentor en jaargroep.

  De onderwijsintroductie vindt plaats dinsdag 27 augustus 2019 op de Roeterseilandcampus, REC A.

  Kun je echt niet bij dit belangrijke begin van je opleiding aanwezig zijn, meld je dan, met reden, af via dit formulier.

 • Intreeweek (niet verplicht)

  Deelnemen aan de Intreeweek is ook van harte aanbevolen.

  Ben je eerste generatie student (ofwel ben je de eerste in je familie/omgeving die gaat studeren)? Dan biedt de UvA dit jaar een speciaal zomerprogramma Get Ready om je voor te bereiden op je studie.

  Deelname is niet verplicht (en het is geen vervanging voor deelname aan de verplichte introductiedag).

  Heb je interesse of wil je meer weten? Kijk op de website van Get Ready

  Website intreeweek

 • Heb je dyslexie?

  Vooral als je aanspraak wilt maken op speciale (tentamen)voorzieningen is het belangrijk dat je de aanvraag voor deze voorzieningen zo snel mogelijk in gang zet. Je moet onder meer je volledige dyslexierapport uploaden (onderzoeksrapport en dyslexieverklaring). Ook is het van belang zo snel mogelijk een afspraak te maken met een studentendecaan, zij kunnen je helpen met je aanvraag voor een speciale voorziening.

  Lees meer over studeren met dyslexie

  Contact opnemen met een studentendecaan