Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Studieverenigingen

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid kent verschillende studieverenigingen. Studieverenigingen (niet hetzelfde als een studentenvereniging) zijn verenigingen die verbonden zijn aan een bepaalde studie of een aantal studies. Ze organiseren allerlei activiteiten, zowel inhoudelijk als voor de gezelligheid. Door lid te worden van een studievereniging kom je in contact met je medestudenten uit verschillende studiejaren en ben je extra betrokken bij je studie.

Hier vind je meer informatie over de verschillende verenigingen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. 

 • Amsterdam Law Firm

  Amsterdam Law Firm (ALF) is een studievereniging voor rechtenstudenten van de Universiteit van Amsterdam. Als lid van ALF neem je deel aan een de minor Amsterdam Law Firm, waarin wordt gewerkt aan dossiers uit de echte rechtspraktijk. Naast inhoudelijke evenementen zoals kantoorbezoeken en lezingen, organiseert de ALF ook verschillende borrels, een reis en de jaarlijkse pubquiz.

  Alle activiteiten van ALF komen tot stand in samenwerking met partners uit het werkveld. Zo maak je als rechtenstudent op een originele, zinvolle en vrijblijvende manier kennis met toekomstige werkgevers.

 • ASAR - Amsterdamse Studievereniging ArbeidsRecht

  De Amsterdamse Studievereniging ArbeidsRecht (ASAR) is de studievereniging voor (master)studenten van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit die geïnteresseerd zijn in het arbeidsrecht. De ASAR organiseert jaarlijks meerdere activiteiten, zoals borrels, kantoorbezoeken, scriptiemarkt en de masterafsluiting. Het doel van de ASAR is om studenten in contact te brengen met medestudenten en met toekomstige werkgevers.

 • ASA International Law

  ASA International Law is de studievereniging voor iedereen die geïnteresseerd is in internationaal recht. ASA organiseert een jaarlijkse trip naar Den Haag en Genève, carrière-events, lezingen en borrels om je in contact te brengen met andere student die geïnteresseerd zijn in internationaal recht. Daarnaast laten ze je kennis maken met de beroepspraktijk in internationaal recht.

 • Bona Fide - Privaatrecht

  Bona Fide is een studievereniging voor privaatrecht, in het bijzonder voor masterstudenten Privaatrecht van de UvA. De vereniging organiseert gedurende het collegejaar uiteenlopende activiteiten met als doel studenten een extra dimensie aan hun studie en kennis te geven. Daarnaast maak je kennis met de praktijk van het privaatrecht.

 • ELSA - European Law Students' Association

  De European Law Students Association (ELSA) is een Europees netwerk van rechtenstudenten. ELSA is in 40 landen actief. ELSA Amsterdam laat je kennismaken met een internationale juridische carrière: je gaat op bezoek bij internationale advocatenkantoren, in Amsterdam én in Brussel en verder. ELSA nodigt ambassadeurs en internationale rechters uit om te vertellen hoe zij zo ver gekomen zijn. Daarnaast organiseren ze masterclasses, workshops en reizen die je voorbereiden op de vaardigheden die je later nodig hebt.

 • GRSA - Gezondheidsrechtelijke Studenten Amsterdam

  De Gezondheidsrechtelijke Studenten Amsterdam (GRSA) is een studievereniging voor masterstudenten Gezondheidsrecht. De GSRA brengt je in contact met professionals uit de praktijk. De GRSA organiseert meerdere malen per jaar lezingen en/of excursies naar verschillende organisaties binnen de zorgsector en de advocatuur. 

  Naast inhoudelijke activiteiten organiseert de GRSA enkele sociale activiteiten om je medestudenten beter te leren kennen.

 • M.P. Vrij - Strafrecht

  M.P. Vrij is de strafrechtelijke studievereniging van de Universiteit van Amsterdam. De vereniging biedt (maandelijks) activiteiten op het gebied van het straf(proces)recht, zoals debatten met juristen uit de strafrechtpraktijk, kantoorbezoeken en strafrechtelijke pleitavonden.

 • OVAS - Ondernemingsrecht

  Ondernemingsrecht Vereniging Amsterdamse Studenten (OVAS) brengt studenten die geïnteresseerd zijn in het ondernemingsrecht in contact met de juridische praktijk. De focus ligt naast de advocatuur op het bedrijfsleven en de academische wereld. Het doel is om alle aspecten van het ondernemingsrecht te belichten zodat studenten aan het einde van hun studie een juiste beroepskeuze kunnen maken. OVAS organiseert kroegcolleges van academici, bezoeken aan advocatenkantoren, banken en de legal afdeling van (grote) merken zoals Tesla.

  Daarnaast kan je mee naar een zitting bij de Ondernemingskamer en algemene vergaderingen van aandeelhouders van grote ondernemingen zoals AkzoNobel. 

 • Phaedrus - Honoursprogramma

  Juridische Honoursvereniging Phaedrus is de studievereniging voor de honoursstudenten van de bachelor Rechtsgeleerdheid. JHV Phaedrus speelt een actieve rol binnen het honoursprogramma en lidmaatschap staat open voor alle studenten die deelnemen aan het Honourscollege.

 • SFEER - Fiscaal recht

  SFEER is de studievereniging voor studenten van Fiscaal recht en Fiscale economie (de laatste is een opleiding van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde). Zij organiseren verschillende evenementen om zo fiscalisten in contact te brengen met elkaar. Daarnaast helpen ze je met de voorbereidingen op de arbeidsmarkt.

 • SVIR - Studievereniging voor Informatierecht

  De Studievereniging voor Informatierecht (SVIR) organiseert zowel studiegerelateerde als sociale activiteiten. SVIR organiseert workshops, kantoorbezoeken, studiereizen en borrels en geeft het verenigingsblad Inform@il uit. De studievereniging is nauw verbonden met het Instituut voor Informatierecht en de master Informatierecht.