Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Vakaanmelding

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Elk semester meld je je tijdens de aanmeldperiode aan voor vakken. Deze vakaanmelding heb je nodig om onderwijs te kunnen volgen. Met een vakaanmelding ben je ook meteen aangemeld voor de eerste kans van het tentamen en de Canvaspagina van het vak.

 • Bachelorvakaanmelding semester 1, blok 3 en semester 2, blok 1 - 2021-2022

  Meld jezelf aan voor de vakken voor blok 3 (semester 1) en blok 1 (semester 2) tijdens de vakaanmelding. De vakaanmelding vindt plaats van donderdag 25 november 10:00 uur tot dinsdag 30 november 23:59 uur

  Voor de Bachelor vakaanmelding voor de opleidingen Rechtsgeleerdheid en Fiscaal recht volgt de vakaanmelding een nieuwe procedure en vindt deze plaats in een nieuw systeem: GLASS. Meer informatie volgt binnenkort.

 • Mastervakaanmelding semester 2, blok 1, 2 en 3 - 2021-2022

  De vakaanmelding voor semester 2, blok 1, 2 en 3 vindt plaats van dinsdag 7 december 08:00 uur tot dinsdag 21 december 13:00 uur. Zorg dat je er vroeg bij bent als je een voorkeur voor een bepaalde werkgroep hebt.

  Let op: wil je meedoen aan één van de Amsterdam Law Clinics? De deadline om je hiervoor aan te melden is 18 juni.

  Stappenplan mastervakaanmelding semester 2, blok 1, 2 en 3

  Stap 1: Kies je vakken

  Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken. 

  Stap 2: Voeg je vakken toe aan de Planner

  Ga naar uva.nl/vakaanmelden, zoek je vakken en klik op ‘Toevoegen’.

  Stap 3: Bekijk je rooster

  Ga naar tabblad Planner en bekijk het rooster van je vakken via 'Toon rooster'. Stel een rooster samen met de werkgroepen van jouw voorkeur. Zorg dat je overlap tussen colleges en tentamens van verschillende vakken voorkomt.

  Kijk voor meer informatie en een instructiefilmpje over het rooster in de A-Z-lijst onder Rooster.

  Stap 4: Voltooi je vakaanmelding

  Ga naar tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WG) aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.

  Let op: Sommige vakken bieden ook de werkgroep TGOW (tentamen geen onderwijs) aan. Deze werkgroep kies je alleen wanneer je het vak door middel van zelfstudie wilt volgen.

  Zijn alle werkgroepen vol tijdens de vakaanmeldperiode? Meld je dan aan voor werkgroep Y. Ga naar meer informatie over werkgroep Y.

  Stap 5: Controleer je vakaanmelding

  Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen’ en controleer je vakaanmeldingen.

 • Werkgroep Y (wachtlijst)

  Verplichte vakken: op tijd aanmelden = plaats in onderwijs

  Als je je aanmeldt tijdens de vakaanmelding, heb je gegarandeerd een plaats in het onderwijs voor verplichte vakken en dit geldt ook voor keuzevakken zonder maximum aantal deelnemers die onderdeel zijn van je opleiding.

  Zijn alle werkgroepen vol tijdens de vakaanmeldperiode? Meld je dan aan voor werkgroep Y. Dit is een wachtlijst. Heb je je aangemeld voor werkgroep Y, dan krijg je gegarandeerd een plaats in het onderwijs. Werkgroep Y gaat open zodra alle werkgroepen vol zijn. Dit wordt regelmatig gecontroleerd. Staat de wachtlijst nog niet open? Probeer het dan later op de dag nogmaals.

  Heb je je aangemeld voor werkgroep Y? Dan word je uiterlijk een week voor de start van het vak ingedeeld in een werkgroep. Onder het tabblad 'Overzicht Aanmeldingen' op uva.nl/vakaanmelden kun je zien in welke werkgroep je bent ingedeeld.

  Keuzevakken met een maximum aantal deelnemers

  Voor enkele keuzevakken geldt een maximaal aantal deelnemers. Dit wordt vermeld in de vakbeschrijving in de Studiegids. Voor deze vakken wordt geen werkgroep Y geopend.

 • Afmelden voor vakken

  Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Ga naar tabblad ‘Overzicht Aanmeldingen’, vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op ‘OK’.

  Het is belangrijk je af te melden voor de vakken waaraan je niet deelneemt. Je geeft een medestudent dan de kans om het vak te volgen.

 • Vragen?

  Vragen?

  Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen? Kijk dan bij de Veelgestelde vragen of jouw vraag al eerder gesteld is. Mocht het antwoord op jouw vraag er niet tussen staan, neem dan contact op met de Onderwijsbalie.