Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Vakaanmelding

Vakaanmelding

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Elk semester meld je je tijdens de aanmeldperiode aan voor vakken. Deze vakaanmelding heb je nodig om onderwijs te kunnen volgen. Met een vakaanmelding ben je ook meteen aangemeld voor de eerste kans van het tentamen en de Canvaspagina van het vak.

 • Bachelorvakaanmelding semester 1, blok 1 en 2, 2020-2021

  Op dit moment wordt er hard gewerkt om geschikte roosters te maken voor het nieuwe collegejaar. De bachelorvakaanmelding, semester 1 blok 1 en 2 loopt van 9 juni tot en met 23 juni en dan is er nog niet bekend hoe de roosters eruit komen te zien.  Om die reden vragen we je, slechts voor de vakken aan te melden die je wilt gaan volgen. Je hebt dan gegarandeerd plek in het onderwijs. Volg onderstaand stappenplan om je aan te melden voor die vakken.

  Uiterlijk twee weken voor start onderwijs wordt bekend gemaakt voor welke werkgroepen je bent ingedeeld.

  Stappenplan bachelorvakaanmelding semester 1, blok 1 en 2

  Stap 1: Schrijf je  voor je opleiding in via Studielink

  Doe een verzoek tot herinschrijven voor je bacheloropleiding via Studielink. Alleen als je een verzoek tot herinschrijven hebt gedaan via Studielink kun je je aanmelden voor vakken voor aankomend collegejaar. Het kan tot 48 uur duren voordat je verzoek tot herinschrijven is verwerkt (en je je kan aanmelden voor vakken), zorg dus dat je dit op tijd regelt.

  StudielinkMeer over DigiD

  Stap 2: Kies je vakken

  Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken.

  Stap 3: Voeg je vakken toe aan de Planner

  Ga naar uva.nl/vakaanmelden, zoek je vakken en klik op ‘Toevoegen’.

  Kies tijdens de vakaanmelperiode voor een van de volgende categorieën:

  • Werkgroep A: je volgt dit vak voor de eerste keer.
  • Werkgroep B: je hebt al eerder tentamen gedaan voor dit vak, maar wil opnieuw deelnemen aan het onderwijs.
  • TGOW (tentamen geen onderwijs): je wil wel toegang tot het onderwijsmateriaal op Canvas en het tentamen maken, maar niet actief deelnemen aan het werkgroeponderwijs. Voor vakken met een aanwezigheidsplicht is deze optie niet mogelijk.

  Stap 4: Voltooi je vakaanmelding

  Ga naar tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WG) aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.

  Stap 5: Controleer je vakaanmelding

  Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen’ en controleer je vakaanmeldingen.

 • Mastervakaanmelding semester 1, 2020-2021

  Aanstaande dinsdag 7 juli start om 13.00 uur de vakaanmelding voor semester 1 van 2020-2021. Je hebt dan tot en met donderdag 17 juli 13.00 uur de tijd om je voor vakken aan te melden. In deze buitengewone tijd hebben wij bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid besloten om dit semester de vakaanmelding in verschillende fases op te delen. Deze aanpak biedt jou de zekerheid van een plek in het vak en ons de gelegenheid om beter te kunnen plannen en organiseren. De vakaanmelding bestaat uit de volgende fases:

  • Vakaanmelding fase 1: Vanaf dinsdag 7 juli meld je je aan voor de vakken die je wilt volgen in semester 1.
  • Vakaanmelding fase 2: In de tweede helft van augustus (precieze data volgen zo snel als mogelijk) meld je je aan voor de bijbehorende werkgroepen van blok 1.
  • Vakaanmelding fase 3: Voor de bijbehorende werkgroepen van blok 2 en 3 meld je je aan tijdens het studiejaar, hoogstwaarschijnlijk in september.

  Houd je mail in de gaten voor informatie over de verschillende fases.

 • Vragen?

  Vragen?

  Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen? Kijk dan bij de Veelgestelde vragen of jouw vraag al eerder gesteld is. Mocht het antwoord op jouw vraag er niet tussen staan, neem dan contact op met de Onderwijsbalie.