Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Babel

Babel

Magazine voor de Faculteit der Geesteswetenschappen

Babel

Babel is hét magazine voor de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) van de Universiteit van Amsterdam. Babel wordt gemaakt voor en door studenten van de FGw en wordt over alle FGw-gebouwen verspreid.

Babel

Elke maand lees je in Babel interessante interviews met schrijvers, journalisten, acteurs, toneelmakers, columnisten en opiniemakers. Daarnaast schrijven we mooie reportages, achtergrondverhalen, recensies en faculteitsgerelateerde artikelen.

Nu in de bakken: Babel oktober-november 2019

Ditmaal gingen we in gesprek met de drie mannen die een van de populairste podcasts van Nederland maken. Zij geven hun visie over de huidige status quo van masculiniteit in de samenleving. Ook denken we na over de betekenis van roken en voeren we een kwetsbaar gesprek met Huib, de eigenaar van hét vogelbalkon van Amsterdam.

Kortom, een goed gevarieerd nummer om te lezen tijdens de druilerige herfstdagen!

  • Wil je bijdragen aan Babel?

    Sinds de oprichting van Babel in 1992 begon menig journalist bij ons zijn carrière. Ook startende fotografen en illustratoren in de dop publiceerden bij ons hun werk.

    • Ben jij FGw-student en wil je bijdragen aan Babel? Mail ons dan je cv en recent werk.
    • Organiseer je een evenement of heb je tips op het gebied van geesteswetenschappelijke activiteiten? Mail ons en wij kunnen het op onze Facebook plaatsen.