Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vakaanmelding Educatie en Communicatie

Interfacultaire lerarenopleidingen

Studenten die zijn toegelaten tot een van de tweejarige masters Educatie en Communicatie (Geschiedenis, Nederlands, Engels, Duits, Frans), melden zich voor het tweede semester van de master aan volgens de procedure die geldt voor de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. De aanmeldperiode voor de vakken van het eerste semester loopt van donderdag 11 juni (08.00 uur) t/m dinsdag 23 juni 2020 (13.00 uur).

  • Als student meld je je zelf aan voor de vakken die je het komende semester gaat volgen. In december kun je je aanmelden voor vakken die je vanaf februari wilt volgen en in juni kun je je aanmelden voor vakken die je vanaf september wilt volgen (zie pagina Vakaanmelding voor de exacte data).
  • Je hoeft je alleen aan te melden voor het vak. De onderwijsadministratie zal je aanmelden voor het tentamen en eventuele herkansingen.
  • Als je een vak na de herkansing niet met een voldoende hebt afgesloten, dan moet je je opnieuw aanmelden voor het vak. Dit geldt dus ook voor vakken waarvoor nog een deelopdracht behaald moet worden.
  • Voor sommige vakken sluit de vakaanmelding voordat de herkansingscijfers bekend zijn. Als je nog niet zeker weet of je het vak hebt behaald, meld je dan voor de zekerheid toch aan voor het vak. Als later blijkt dat je het vak toch hebt behaald, moet je je in SIS weer uitschrijven voor dit vak. Als je je vergeet uit te schrijven, krijg je een NAP (‘niet aanwezig bij poging’) aangezien het laatst behaalde cijfer geldt.
  • Indien je voor een bepaald vak een vrijstelling hebt gekregen van de examencommissie, hoef je je niet voor dat vak aan te melden. De vrijstelling zal door de Onderwijsadministratie worden geregistreerd.

2e semester (van het opleidingsprogramma)

vak studiegidsnummer
Pedagogiek en Algemene Didactiek A (3 EC) 7104MA101Y
Pedagogiek en Algemene Didactiek B (3 EC) 7104MA102Y
Vakdidactiek 1 (9 EC) 7104MA125Y
Onderwijspraktijk A (6 EC) 7104MA109Y
Onderwijspraktijk B (9 EC) 7104MA111Y

3e semester (van het opleidingsprogramma)

vak studiegidsnummer
Vakdidactiek 2 (3 EC) 7104MA108Y
Onderwijspraktijk C (15 EC) * 7104MA114Y

*: Meld je elk semester dat je een vak van Onderwijspraktijk volgt, aan voor het desbetreffende vak (dus ook als het vak over de semestergrens heen loopt). Doe je dat niet, dan heb je geen toegang tot Canvas, kan je geen dingen inleveren en word je niet op de hoogte gehouden van eventuele wijzigingen. De punten worden geregistreerd zodra je alle onderdelen hebt afgerond.

Daarnaast kies je in het 3e semester één van de volgende keuzevakken:

vak studiegidsnummer
Pedagogische Ethiek (3 EC) ** 7104MA120Y
Leerling-Leerkrachtrelaties (3 EC) ** 7104MA121Y
Leerlingbegeleiding en Passend Onderwijs (3 EC) *** 7104MA122Y

**: Je kunt je voor slechts één keuzevak aanmelden. Een omschrijving van de keuzevakken kun je hier downloaden.

Voor de vakken die je bij de Faculteit der Geesteswetenschappen volgt (Methoden van Onderzoek + twee vakken op het gebied van jouw schoolvak) meld je je aan gedurende de aanmeldperiode die voor die faculteit geldt.

Een beschrijving van de vakken vind je in de Studiegids.