-
Inleiding
De minor Kunsteducatie is toegankelijk voor studenten met een propedeuse of een positief BSA Kunst- en cultuurwetenschappen (Cultuurwetenschappen, Kunstgeschiedenis, Muziekwetenschap, Theaterwetenschap) of Media en cultuur.
Een deel van de vakken is direct toegankelijk voor alle studenten Geesteswetenschappen (zie daarvoor de vakbeschrijvingen in de Studiegids). Studenten van andere opleidingen dan de Kunst- en cultuuropleidingen en Media en cultuur kunnen een verzoek indienen om de minor toch in zijn geheel te kunnen volgen. In dat geval hebben studenten van Kunst- en cultuurwetenschappen en Media en Cultuur echter voorrang.
-
Aanmelding
Als je met de minor Kunsteducatie wilt starten, dan dien je je tijdens de aanmeldperiode die geldt voor de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) aan te melden voor de minor Kunsteducatie. Vervolgens meld je je per semester aan voor de vakken van de minor Kunsteducatie:
- voor de vakken die gegeven worden door de FGw meld je je aan tijdens de aanmeldperiode van de Faculteit der Geesteswetenschappen
- voor de vakken die gegeven worden door de ILO meld je je aan tijdens de aanmeldperiode van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
In december kun je je aanmelden voor vakken die je vanaf februari wilt volgen en in juni kun je je aanmelden voor vakken die je vanaf september wilt volgen (zie pagina Vakaanmelding voor de exacte data).
Neem voor vragen over de vakaanmelding bij de ILO contact op met de Onderwijsbalie Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW).
-
Vakken minor Kunsteducatie
De minor Kunsteducatie bestaat uit de volgende vakken:
1e semester
Vak Studiegidsnummer Didactiek en communicatie kunstgeschiedenis (ILO) (12 EC) 7103ME520Y Museumdidactiek (ILO) (6 EC) 7103ME521Y 2e semester
Vak Studiegidsnummer Kunsteducatie (FGw) (6 EC) 117210006Y Filmdidactiek (ILO) (6 EC) 7103ME523Y Theater en Jeugd (FGw) (6 EC) 117217326Y Een beschrijving van de vakken kun je vinden in de Studiegids.
Disclaimer
De vakaanmelding staat los van je toelaatbaarheid. De toelaatbaarheid wordt vastgesteld door de toelatingscommissie.