Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vakaanmelding minor Kunsteducatie

Interfacultaire lerarenopleidingen

De minor Kunsteducatie wordt gezamenlijk aangeboden door de Interfacultaire Lerarenopleidingen (Faculteit der Maatschappijwetenschappen) en het College of Humanities (Faculteit der Geesteswetenschappen).

 • Inleiding

  De minor Kunsteducatie is toegankelijk voor studenten met een propedeuse of een positief BSA Kunst- en cultuurwetenschappen (Cultuurwetenschappen, Kunstgeschiedenis, Muziekwetenschap, Theaterwetenschap) of Media en cultuur.

  Een deel van de vakken is direct toegankelijk voor alle studenten Geesteswetenschappen (zie daarvoor de vakbeschrijvingen in de Studiegids). Studenten van andere opleidingen dan de Kunst- en cultuuropleidingen en Media en cultuur kunnen een verzoek indienen om de minor toch in zijn geheel te kunnen volgen. In dat geval hebben studenten van Kunst- en cultuurwetenschappen en Media en Cultuur echter voorrang.

 • Aanmelding

  Als je met de minor Kunsteducatie wilt starten, dan dien je je tijdens de aanmeldperiode die geldt voor de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) aan te melden voor de minor Kunsteducatie. Vervolgens meld je je per semester aan voor de vakken van de minor Kunsteducatie:

  • voor de vakken die gegeven worden door de FGw meld je je aan tijdens de aanmeldperiode van de Faculteit der Geesteswetenschappen
  • voor de vakken die gegeven worden door de ILO meld je je aan tijdens de aanmeldperiode van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

  In december kun je je aanmelden voor vakken die je vanaf februari wilt volgen en in juni kun je je aanmelden voor vakken die je vanaf september wilt volgen (zie pagina Vakaanmelding voor de exacte data). 

  Neem voor vragen over de vakaanmelding bij de ILO contact op met de Onderwijsbalie Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW).

 • Vakken minor Kunsteducatie

  De minor Kunsteducatie bestaat uit de volgende vakken:

  1e semester

  Vak Studiegidsnummer
  Didactiek en communicatie kunstgeschiedenis (ILO) (12 EC) 7103ME520Y
  Museumdidactiek (ILO) (6 EC) 7103ME521Y

  2e semester

  Vak Studiegidsnummer
  Kunsteducatie (FGw) (6 EC) 117210006Y
  Filmdidactiek (ILO) (6 EC) 7103ME523Y
  Theater en Jeugd (FGw) (6 EC) 117217326Y

  Een beschrijving van de vakken kun je vinden in de Studiegids.

Disclaimer

De vakaanmelding staat los van je toelaatbaarheid. De toelaatbaarheid wordt vastgesteld door de toelatingscommissie.