Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Vakaanmelding

Interfacultaire lerarenopleidingen

Om onderwijs te kunnen volgen, moet je je elk semester tijdens de aanmeldperiode aanmelden voor vakken. Je bent dan ook meteen aangemeld voor de tentamens, eventuele hertentamens en de Canvaspagina van het vak.

Aanmeldperiode

Regel je vakaanmelding tijdens de aanmeldperiode, alleen dan heb je gegarandeerd een plaats in verplichte vakken. De aanmeldperiode voor de bachelor- en de mastervakken voor semester 1 van studiejaar 2021-2022 is:

Semester Start aanmelding Sluiting aanmelding
Semester 1 vrijdag 11 juni 2021 (08.00u) dinsdag 22 juni 2021 (13.00u)

Zie hieronder een overzicht van de aanmeldperiodes van alle opleidingen aan de UvA.

Stappenplan vakaanmelding

  • Stap 1: Schrijf je voor de opleiding in via Studielink
  • Stap 5: Voltooi je vakaanmelding

    Ga naar tabblad Planner, vink de gewenste vakken aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.
    Let op! Alleen tijdens de aanmeldperiode (zie bovenaan deze pagina) is het mogelijk om de vakaanmelding definitief te maken.

Afmelden voor vakken

Het is belangrijk je af te melden voor de vakken waar je niet aan deelneemt. Wanneer je staat aangemeld voor het vak maar niet deelneemt, ontvang je in SIS een NAP (Niet Aanwezig met Poging) als resultaat. Binnen de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen geldt niet het hoogste, maar het laatste behaalde resultaat. Dit betekent dat eerder (wellicht voldoende) behaalde resultaten zullen worden overschreven door een NAP. Wanneer je je niet afmeldt, houd je bovendien een plek bezet voor een medestudent die het vak wel graag wil volgen.

Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Log in met je UvAnetID, ga naar het tabblad ‘Overzicht Aanmeldingen’, vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op ‘OK’.  Lukt dit niet, stuur dan een mail naar het Onderwijsbureau met je gegevens en voor welke vakken je je wilt afmelden.

Afmelden voor vakken kan uiterlijk tot en met de eerste week na de start van het onderwijs.

Disclaimer

  • Bovenstaande regelingen gelden alleen voor heteerste semester van collegejaar 2020-2021. Mogelijk worden er volgend semester andere afspraken gemaakt.
  • Neem bij vragen of onduidelijkheden tijdig contact op met de Onderwijsbalie POW.
  • De vakaanmelding zegt niets over je toelaatbaarheid. Pas op het moment dat de ILO-toelatingscommissie je toelaatbaarheid definitief heeft vastgesteld, wordt er een toelatingsbeschikking naar de Centrale Studentenadministratie gestuurd.