Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Vakaanmelding

Vakaanmelding

Interfacultaire lerarenopleidingen

Om onderwijs te kunnen volgen, moet je je elk semester tijdens de aanmeldperiode aanmelden voor vakken. Je bent dan ook meteen aangemeld voor de tentamens, eventuele hertentamens en de Canvaspagina van het vak.

Aanmeldperiode

Regel je vakaanmelding tijdens de aanmeldperiode, alleen dan heb je gegarandeerd een plaats in verplichte vakken. De aanmeldperiode voor de bachelor- en de mastervakken voor semester 1 van studiejaar 2019 - 2020 is:

Semester

Start aanmeldperiode

Sluiting aanmeldperiode

Semester 1

donderdag 13 juni 2019 (vanaf 08.00 uur)

dinsdag 25 juni 2019 (tot 13.00 uur)

Zie hieronder een overzicht van de aanmeldperiodes van alle opleidingen aan de UvA.

Overzicht aanmeldperiodes alle UvA opleidingen

Stappenplan vakaanmelding

Stap 1: Schrijf je voor de opleiding in via Studielink

Je kunt je alleen voor vakken inschrijven, als je je op tijd voor de opleiding hebt ingeschreven en officieel bent toegelaten.
Doe via Studielink een inschrijfverzoek voor de opleiding bij de UvA. Hiervoor heb je je DigiD nodig. Nadat je je hebt ingeschreven via Studielink, kan het 48 uur duren voordat je je kunt aanmelden voor vakken. Regel dit dus op tijd.

N.B. Studenten die contractonderwijs volgen, zoals het Zij-instromer-in-het-Beroep-traject, slaan deze stap over.

Meer informatie over (her)inschrijving

Stap 2: Kies je vakken

Afhankelijk van welke opleiding je volgt en in welke fase van de opleiding je je bevindt, dien je je aan te melden voor andere vakken.

Kies hieronder het opleidingstraject dat je volgt of gaat volgen:

Mastertrajecten

Minortrajecten

Overige vakken

Stap 3: Voeg je vakken toe aan de Planner

Ga naar uva.nl/vakaanmelden en log in met je UvAnetID, selecteer het correcte studiejaar en semester, zoek je vakken en klik op ‘Toevoegen’.

Stap 4: Bekijk je rooster

Ga naar het tabblad 'Planner' en bekijk het rooster van je vakken via ‘Toon rooster’.

Stap 5: Voltooi je vakaanmelding

Ga naar tabblad Planner, vink de gewenste vakken aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.
Let op! Alleen tijdens de aanmeldperiode (zie bovenaan deze pagina) is het mogelijk om de vakaanmelding definitief te maken.

Stap 6: Controleer je vakaanmelding

Ga naar het tabblad 'Overzicht Aanmeldingen’ en controleer je vakaanmeldingen.

Afmelden voor vakken

Het is belangrijk je af te melden voor de vakken waar je niet aan deelneemt. Wanneer je staat aangemeld voor het vak maar niet deelneemt, ontvang je in SIS een NAP (Niet Aanwezig met Poging) als resultaat. Binnen de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen geldt niet het hoogste, maar het laatste behaalde resultaat. Dit betekent dat eerder (wellicht voldoende) behaalde resultaten zullen worden overschreven door een NAP. Wanneer je je niet afmeldt, houd je bovendien een plek bezet voor een medestudent die het vak wel graag wil volgen.

Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Log in met je UvAnetID, ga naar het tabblad ‘Overzicht Aanmeldingen’, vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op ‘OK’.  Afmelden voor vakken kan uiterlijk tot en met de eerste week na de start van het onderwijs.

Disclaimer

  • Bovenstaande regelingen gelden alleen voor het semester dat loopt van 1 september 2019 t/m 31 januari 2020. Mogelijk worden er volgend semester andere afspraken gemaakt.
  • Neem bij vragen of onduidelijkheden tijdig contact op met de Onderwijsbalie POW.
  • De vakaanmelding zegt niets over je toelaatbaarheid. Pas op het moment dat de ILO-toelatingscommissie je toelaatbaarheid definitief heeft vastgesteld, wordt er een toelatingsbeschikking naar de Centrale Studentenadministratie gestuurd.