Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Masterfase

Pedagogische en Onderwijswetenschappen

Als je na het afronden van de bacheloropleiding Pedagogische wetenschappen, Onderwijswetenschappen of Universitaire Pabo van Amsterdam wilt doorstuderen, kun je kiezen voor de research master of één van de masteropleidingen binnen de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen of voor een andere master aan de UvA of aan een andere universiteit.

1. Masters Pedagogische en Onderwijswetenschappen

Na de bachelor Pedagogische wetenschappen

Met je bachelordiploma Pedagogische wetenschappen behaald aan de UvA ben je toelaatbaar tot de master Pedagogische wetenschappen. De master Pedagogische wetenschappen kent vier trajecten:

Deze masters zijn reguliere masters en duren 1 jaar.  

Na de bachelor Onderwijswetenschappen

Met je bachelordiploma Onderwijswetenschappen behaald aan de UvA ben je toelaatbaar tot de eenjarige, reguliere master Onderwijswetenschappen

Na de bachelor Universitaire Pabo van Amsterdam

Met je bachelordiploma's van de Universitaire Pabo van Amsterdam ben je rechtstreeks toelaatbaar tot de master Onderwijswetenschappen, de master Preventieve jeugdhulp en opvoeding en de master Youth at risk (mits voldaan aan Engelse taaleis). UPvA-studenten die willen doorstromen naar de mastertrajecten Orthopedagogiek of Forensische orthopedagogiek moeten extra vakken volgen. Dit kan via een schakeljaar of door extra vakken te volgen tijdens de UPvA-opleiding. In het document 'Toelatingseisen mastertrajecten (Forensische) Orthopedagogiek voor UPvA-studenten' staat een overzicht van deze extra vakken.

Bij de Hogeschool van Amsterdam zijn ook verschillende doorstroommogelijkheden bij de Master Pedagogiek. Er zijn twee specialistaties: 'Leren en innoveren' en 'Zorgcoördinatie'. Meer informatie vind je op de website van de HvA.

2. Reseach master Child Development and Education

Met je bachelordiploma Pedagogische wetenschappen, Onderwijswetenschappen of Universitaire Pabo van Amsterdam behaald aan de UvA kun je ook, wanneer je voldoet aan de toelatingseisen, worden toegelaten tot de selectieve Research master Child Development and Education.

Dit is een tweejarige onderzoeksmaster. Hiervoor geldt een selectieprocedure. Na deze master kun je kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan de universiteit of aan een instelling voor wetenschappelijk onderzoek en kun je een promotietraject gaan volgen.

3. Andere masteropleidingen

Je kunt na het behalen van je bachelordiploma Pedagogische wetenschappen, Onderwijskundewetenschappen of Universitaire Pabo van Amsterdam ook een andere master aan de UvA of aan een andere universiteit gaan volgen. Je moet dan natuurlijk wel aan de ingangseisen voldoen. Op de website universitairemasters.nl vind je een overzicht van masters aan andere universiteiten en wanneer er voorlichting wordt gegeven.