Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Vakaanmelding

Pedagogische en Onderwijswetenschappen

Om onderwijs te kunnen volgen, moet je je elk semester tijdens de aanmeldperiode aanmelden voor vakken. Je bent dan ook meteen aangemeld voor de tentamens, eventuele hertentamens en de Canvaspagina van het vak.

Aanmeldperiode

Regel je aanmelding voor vakken tijdens de aanmeldperiode, alleen dan heb je gegarandeerd een plaats in verplichte vakken. De aanmeldperiode voor de bachelor- en de mastervakken voor semester 2 van studiejaar 2021- 2022 is:

Semester

Start aanmeldperiode

Sluiting aanmeldperiode

Semester 2 vrijdag 10 december 2021 (vanaf 08.00 uur) dinsdag 21 december 2021 (tot 13.00 uur)

Zie hieronder een overzicht van de aanmeldperiodes van alle opleidingen aan de UvA.

Stappenplan vakaanmelding

Stap 1: Schrijf je in voor je opleiding via Studielink

Doe via Studielink een inschrijfverzoek voor de opleiding bij de UvA. Hiervoor heb je je DigiD nodig. Het kan 48 uur duren voordat je je kunt aanmelden voor vakken.

Stap 2: Kies je vakken

 • Ga naar de UvA Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken.
 • Eerstejaars bachelorstudenten hoeven zich nniet aan te melden voor de vakken van het eerste semester van het eerste studiejaar. Aanmelden voor de vakken in van het tweede semester (en verder) is verplicht.
 • Van sommige bachelorvakken wordt er zowel een PW/OW- als een UPvA-variant aangeboden. Let er goed op dat je de juiste variant in de Planner plaatst: het studiegidsnummer van de PW/OW-bachelorvakken begint met 701 en het studiegidsnummer van de UPvA-vakken begint met 707.
 • Masterstudenten die al begonnen zijn met stage en scriptie en dit voortzetten in het volgende studiejaar, dienen zich daarvoor opnieuw aan te melden tijdens de vakaanmeldingsperiode.
 • Meld je ook aan voor vakken die je moet herkansen.
 • Zorg dat je planning realistisch blijft (zie ook OER, artikel B.5.5. lid 1). Maak bij twijfel tijdig een afspraak met een van de studieadviseurs.

Stap 3: Voeg je vakken toe aan de Planner

Ga naar uva.nl/vakaanmelden en log in met je UvAnetID, zoek je vakken en klik op ‘Toevoegen’.

Stap 4: Bekijk je rooster

 • Ga naar tabblad Planner en bekijk het rooster van je vakken via ‘Toon rooster’.
 • Voor bachelorstudenten geldt: Indien je je aanmeldt voor een vak met werkgroepen: de aanmelding voor de werkgroepen vindt apart van de vakaanmelding plaats. Meld je via de Planner aan voor het vak, en houd je mail in de gaten voor wat betreft de aanmelding voor de werkgroepen.

Stap 5: Voltooi je vakaanmelding

Ga naar tabblad Planner, vink de gewenste vakken aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.

Stap 6: Controleer je vakaanmelding

Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen’ en controleer je vakaanmeldingen.

Afmelden voor vakken

 • Het is belangrijk je af te melden voor de vakken waaraan je niet deelneemt. Wanneer je staat aangemeld maar niet deelneemt, ontvang je als resultaat een NAP (Niet Aanwezig met Poging). Bovendien houd je een plek bezet voor een medestudent die het vak wel graag wil volgen.
 • Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Log in met je UvAnetID, ga naar tabblad ‘Overzicht Aanmeldingen’, vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op ‘OK’.  Afmelden voor vakken kan uiterlijk tot en met de eerste week na de start van het onderwijs.
 • Voor bachelorstudenten geldt: Aanwezigheid bij het werkgroeponderwijs van de bacheloropleidingen is verplicht. De regelgeving hierover is opgenomen in de Onderwijs en Examenregeling (OER). Mocht je onverhoopt een keer niet aanwezig kunnen zijn bij een verplichte werkgroep, dan dien je je vooraf per e-mail af te melden bij je werkgroepdocent. Mogelijke consequenties van je afwezigheid worden bepaald door de docent.