Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Honoursprogramma

Heb je goede studieresultaten en ben je op zoek naar een extra uitdaging? Misschien is het honoursprogramma dan iets voor jou!

Het geeft je de mogelijkheid om je reguliere programma te verrijken met extra vakken en je studie nog interessanter te maken. Bovendien kan het volgen van het honoursprogramma in sommige gevallen je kansen vergroten om een stage naar wens te vinden of toegelaten te worden tot selectieve masters.

Studielast

Je volgt extra studieonderdelen met een studielast van minimaal 30 EC die je tijdens je driejarige opleiding afrondt. Binnen de bachelor Biomedische wetenschappen bestaat 24 EC uit extra vakken en 6 EC uit een honoursuitbreiding na afloop van het bachelorproject in het derde jaar.

De opleiding Biomedische wetenschappen biedt een aantal honoursvakken aan (voor meer informatie zie 'Honoursvakken Biomedische wetenschappen'), deze zijn niet verplicht. Daarnaast kan je zelf vakken kiezen.

Extra vakken

Je kan vanaf het tweede semester van jaar 1 starten met het honoursprogramma. Je stelt zelf een programma samen van extra vakken die je graag wilt volgen. In het tweede semester van het eerste jaar kan je starten met het eerstejaars honoursvak 'De eeuw van de levenswetenschappen' of met een ander vak naar keuze. Veel vakken hebben echter toelatingseisen, let hierop bij het kiezen van vakken.

Als je het eerste jaar met goede cijfers hebt afgerond en extra uitdaging wilt kan je ook in het tweede jaar nog beginnen aan het honoursprogramma.

Research Honours Biomedische wetenschappen

Naast het bovenstaande honoursprogramma wordt er door Biomedische wetenschappen ook de zogenaamde Research Honours aangeboden. De Research Honours is voornamelijk verdiepend. Een belangrijk verschil met het normale honoursprogramma is dat het programma van de Research Honours in principe vast staat en je dus geen vakken hoeft te kiezen. Ook zijn de eisen om uiteindelijk een certificaat te halen strenger. Als je gemiddelde aan het begin van het tweede jaar een 7,5 is of hoger, krijg je automatisch een uitnodiging om mee te doen aan de Research Honours. De Research Honours begint in het tweede semester van het tweede jaar.

Meer informatie over de Research Honours vind je op: