Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Inschrijven UvA-student naar VU

Inschrijven UvA student naar VU

Informatie voor UvA-studenten die zich gaan inschrijven of zich hebben (her)ingeschreven voor een van de volgende opleidingen:

  • Bachelor Future Planet Studies
  • Bachelor Informatiekunde
  • Bachelor Wiskunde

Automatische inschrijving als bijvakstudent bij de VU t/m augustus

Na 1 september moet ieder UvA-student die dan nog verlate toestemming krijgt zelf via VUnet de bijvakinschrijving bij de VU regelen via register.vu.nl. Dit is inclusief Bewijs Betaald Collegegeld (BBC).

Tot 1 september leidt de inschrijving bij één van de hiervoor genoemde opleidingen tot automatische bijvakinschrijving bij een of twee (in het geval van Biological Sciences) opleidingen van de VU volgens onderstaand schema.

Let op: dit geldt alleen als je volledig bent ingeschreven bij de UvA!

Van Inschrijving UvA Naar Bijvakinschrijving VU
B Future Planet Studies B Aarde en Economie
B Informatiekunde B Informatie, Multimedia en Management
B Wiskunde B Wiskunde

De UvA-opleiding waarvoor je je hebt ingeschreven werkt (nauw) samen met de VU. Dit betekent voor UvA-studenten dat zij een of meer vakken aan de VU zullen volgen in een van de gebouwen van de VU aan de Boelelaan in Amsterdam Zuid.

Het betreft vakken die onderdeel zijn van een VU-opleiding waarmee jouw UvA-opleiding samenwerkt (zie bovenstaande lijst). Het vak wordt gevolgd door zowel VU- als UvA- studenten.

Waarom is dat nodig?

De UvA en de VU hebben besloten tot deze vorm van samenwerking om studenten zoveel mogelijk te laten profiteren van het gemeenschappelijk onderwijsaanbod. Hierdoor is het mogelijk om een groot scala aan vakken op hoog niveau aan te bieden.

Wat merk je van de bijvakinschrijving?

Je zult van de VU een VUnet-ID ontvangen (voor zover je die in het vorige studiejaar nog niet hebt ontvangen). Dit VUnet-ID is een inlog tot VUnet: de studentenportal van de VU.

In VUnet vind je onder meer:

  • mededelingen van vakken waarvoor je aangemeld bent;
  • behaalde cijfers;
  • de vakken waarvoor je hebt ingetekend;
  • je persoonlijk rooster met tijden en locaties van vakken en tentamens.

Persoonlijke zaken die je kunt regelen via VUnet:

  • intekenen voor vakken en tentamens;
  • adreswijziging doorgeven;
  • aanmeldgegevens aanvullen (bijvoorbeeld extra adresgegevens of vooropleiding).

Daarnaast geeft de bijvakinschrijving je de mogelijkheid om gebruik te maken van de faciliteiten van de VU, zoals bibliotheek, sportfaciliteiten, restaurant, e-mailaccount, e.d.

Er bestaat een kans dat je e-mails zult ontvangen die voor jou niet relevant zijn. We doen zoveel mogelijk ons best om dat te voorkomen, maar dat zal niet altijd mogelijk zijn.

We adviseren je om via VUnet alle berichten in de gaten te houden. De docent zal ook veel communiceren via de digitale leeromgeving (Canvas).

Het is mogelijk dat je als bijvakstudent bij de VU bent ingeschreven terwijl je in dit studiejaar geen onderwijs bij de VU volgt. Dat komt omdat alle studenten van de opleiding automatisch worden ingeschreven. Als je dit jaar geen vakken volgt bij de VU hoef je verder niets te doen met de algemene informatie van de VU.

Aanmelden voor vakken en tentamens

Let op: automatische inschrijving betekent NIET dat je automatisch bent aangemeld voor deelname aan vakken en tentamens.

Bij de UvA ben je alleen voor verplichte vakken in het eerste semester van het eerste jaar automatisch aangemeld. Voor keuzevakken vul je bij de UvA een formulier in Datanose in (hierover word je nog geïnformeerd). Na het eerste semester moet je je bij de UvA zelf voor vakken aanmelden met behulp van SIS.

Bij de VU geldt dat je je voor vakken en/of tentamens MOET inschrijven via VUnet. Voor meer informatie over het intekenen voor onderwijs en tentamens aan de VU, zie deze pagina.

Cijferuitwisseling

De onderwijsadministraties van VU en UvA sturen de tentamencijfers rechtstreeks naar elkaar. Studenten hoeven daarvoor zelf geen actie te ondernemen.

Uitschrijven

Zodra je je als UvA-student uitschrijft, wordt ook je bijvakinschrijving bij de VU automatisch beëindigd. Daar hoef je dus zelf niets aan te doen.