Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Honoursprogramma - IIS

Honoursprogramma Bèta-gamma en Future Planet Studies

Ben je een ambitieuze student, gaat het goed met je studie en zoek je een extra uitdaging? Dan is het Honoursprogramma iets voor jou! Het Honoursprogramma biedt je de mogelijkheid om je extra te verdiepen en verbreden. Het brengt je in contact met goede, enthousiaste studenten van andere opleidingen. Je onderscheidt je als Honoursstudent in je contacten met (buitenlandse) universiteiten, studiefondsen en werkgevers. Je hebt hiermee een streepje voor bij je latere (internationale) studie, promotie of werk.

Wat is het?

Het Honoursprogramma is een uitbreiding van het reguliere onderwijsprogramma door middel van het volgen van minimaal 30 EC aan Honoursvakken bovenop de bachelor. Als je je bachelor binnen 3 jaar afrondt met een 7,0 gemiddeld en daarnaast ook het Honoursprogramma succesvol voltooit, ontvang je een honoursvermelding op je bachelordiploma. 

Welke vakken?

Bij Bèta-gamma en Future Planet Studies bestaat het Honoursprogramma uit disciplinaire en interdisciplinaire onderdelen. Je kunt het programma deels zelf samenstellen, onder de volgende voorwaarden:

  • Het programma omvat minimaal 30 EC;
  • Het programma bestaat uit honoursmodules of middels honoursopties uitgebreide extra vakken;
  • Het programma bevat minimaal één interdisciplinaire honoursmodule van het IIS, de VU of het AUC; Het honoursprogramma bevat maximaal 12 EC aan eerstejaarsvakken
  • De afsluitende bachelorthesis (onderdeel van de major) wordt uitgebreid met een interdisciplinair onderdeel van minimaal 6 EC;
  • Het honoursprogramma wordt afgesloten met een reflectieverslag

Studenten Future Planet Studies en Bèta-gamma kunnen meer informatie vinden op Canvas op de pagina's Bachelor Future Planet Studies of Bachelor Bèta-gamma.

> Frequently Asked Questions Honours IIS

> Handleiding Honoursprogramma IIS