Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Starten met honours

Voor wie?

Om toegelaten te worden tot het honoursprogramma dient de student alle studiepunten van het eerste jaar behaald te hebben en een gewogen gemiddelde van tenminste een 7,5 of hoger behaald te hebben over de verplichte vakken van jaar 1. Bij Beta-gamma en FPS kun je ook al in het tweede semester van eerste jaar starten met honours als je alle vakken (30 EC) van het eerste semester hebt gehaald met een gewogen gemiddelde van een 7,0 of hoger. Als de honoursvakken al starten maar nog niet alle cijfers zijn geregistreerd, dan wordt het gemiddelde berekend over de wel geregistreerde cijfers.


Let op dat bij de start van jaar 2 van de opleiding wel opnieuw wordt geëvalueerd of je aan de eis voldoet van een 7,5 gemiddeld en of je door kunt gaan met het honoursprogramma of niet.

Twijfels?

Als je interesse hebt maar twijfelt vanwege de extra belasting, laat je daar niet door tegenhouden. Je kunt in het tweede semester beginnen met het volgen van een extra vak en aan het eind van het jaar definitief beslissen of je door wilt gaan. Als je het eerste jaar met goede cijfers hebt afgerond en een extra uitdaging wilt kun je ook in het tweede jaar nog beginnen aan het honoursprogramma.

Honoursmarkt en eerstejaarsvakken

Ongeveer twee maanden voor de start van het semester wordt er in samenwerking met de VU een honoursmarkt voor interdisciplinaire Honoursmodules georganiseerd. Hierbij worden korte presentaties over de aankomende modules gehouden. Meer informatie wordt bekend gemaakt op de IIS-website.

Studenten Future Planet Studies en Bèta-gamma kunnen meer informatie vinden in de Handleiding honurs op de Canvaspagina's Bachelor Future Planet Studies of Bachelor Bèta-gamma en bij vragen kun je mailen naar: studieadviseur-iis@uva.nl