Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Studiemateriaal

Studiemateriaal

Boeken, labjassen en snijsets

Boeken, labjassen en snijsets zijn tegen sterk gereduceerde prijs te koop bij de studievereniging Congo. Het verkooppunt bij de Congo-kamer (Science Park 904) is extra geopend voor eerstejaars. Kijk naar de openingstijden op de deur van de kamer, zie www.congo.eu of mail naar info@congo.eu voor meer informatie. Betalen kan uitsluitend met pin.

Syllabi en readers

Sommige vakken maken gebruik van een syllabus of reader. Deze zijn online verkrijgbaar via UvA Readers Online. De meeste syllabi en readers kun je downloaden en digitaal gebruiken. Je kunt een syllabus ook uit laten printen en bij je thuis of op een afhaalpunt laten bezorgen via Printing on Demand. In de Studiegids kun je vinden welk vak gebruik maakt van een syllabus of reader.

Voor sommige vakken en bepaalde practica of werkgroepen ben je verplicht een uitgeprint exemplaar mee te nemen. Bestel deze op tijd; de levertijd is meestal 3 tot 5 dagen.

Kosten studie

Het College of Science draagt er zorg voor dat de (verplicht) te maken kosten (boeken, syllabi, excursies, etc.) voor de studenten zo laag mogelijk blijven. Het College of Science is van mening dat ongeveer € 500,- per studiejaar de limiet is. Dit is een richtlijn van het College van Bestuur. De faculteit berekent geen kosten voor microscopen, breekgeld, etc.
Voor veldwerk of excursies als verplicht studieonderdeel kan een eigen bijdrage in de reis- en verblijfskosten in rekening gebracht worden. In de studiegids wordt bij het betreffende vak aangegeven wat de hoogte van de eigen bijdrage is en hoe deze voldaan moet worden.

Aanschaf laptop 

Vanaf studiejaar 2014-2015 is bij de opleidingen Psychobiologie, Biologie en Biomedische wetenschappen ingesteld dat een student voor aanvang van de studie in het bezit dient te zijn van een laptop voor diverse onderwijsonderdelen, zoals computerpractica en werkcolleges.

Voor je studie heb je een laptop nodig die voldoet aan de volgende eisen:

  • Processor: Intel Core i3 of beter;
  • Intern geheugen (RAM): 4GB of meer;
  • Opslag (HDD of SSD): 128GB, SSD is aanbevolen;
  • WiFi: multiband (2.4GHz én 5GHz);
  • Schermdiagonaal: minimaal 11". Groter mag natuurlijk, maar bedenk wel dat je deze (inclusief adapter) iedere dag moet meenemen naar de faculteit en dat een groter scherm meestal gepaard gaat met extra gewicht.
  • Schermresolutie: 1366x768 of beter, 1920x1080 is aanbevolen.

Mocht je nog niet in het bezit zijn van een geschikte laptop, dan kun je via de Campus Shop voordelig een laptop bestellen, waarvan je zeker weet dat deze aan de minimale voorwaarden voldoet. De aanschafkosten van een eenvoudige laptop, met studentenkorting, liggen rond de €400.

Heb je vragen over de laptop vereisten, dan kun je mailen naar laptops-fnwi@uva.nl.

Software

Via softwarepagina https://datanose.nl/#byod vind je de nodige instructies en licentiegegevens voor ArcGIS, CLC Workbench, Coach, Mathematica, MATLAB, Office en R. Daarnaast zijn er ook instructies voor het gebruik van Windows op de Mac (en de nodige licentiegegevens voor VMWare/Windows), mocht dat nodig zijn.

UvA-studenten kunnen verder gratis gebruik maken van Office 365 ProPlus. Dit pakket is te downloaden via uva.nl/downloadoffice. Voor goedkope aanschaf van overige software kun je terecht bij SURFspot.

Mocht je nog vragen hierover hebben, dan is er in de eerste week van het academisch jaar (ma 2 sep - vr 6 sept) is er een helpdesk in B1.19A (eerste bibliotheekzaaltje).

Bij alle vragen en hulp op afroep in colleges kun je mailen naar: laptops-fnwi@uva.nl.