Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Honoursprogramma Natuur- en Sterrenkunde

Heb je goede studieresultaten en ben je op zoek naar een extra uitdaging? Misschien is het honoursprogramma dan iets voor jou!

Je volgt tijdens je bacheloropleiding extra studieonderdelen met een studielast van minimaal 30 EC bovenop die van het reguliere programma. Hiermee heb je de mogelijkheid om je studie nóg interessanter te maken door je te verbreden en/of de diepte in te gaan.

Veel ruimte

Er is een aantal eisen waar je aan moet voldoen om met een honoursaantekening af te studeren, maar binnen deze kaders is er veel ruimte om je eigen programma samen te stellen. Niet alleen kun je kiezen uit extra (keuze)vakken binnen of buiten je opleiding, er worden ook specifieke honoursvakken aangeboden, zowel interdisciplinaire vakken vanuit het IIS als disciplinaire vakken binnen Natuur- en Sterrenkunde.  Als je het lastig vindt om te kiezen, kun je altijd aankloppen bij de honourscoordinator of studieadviseur van je opleiding om mee te denken over de (on)mogelijkheden.

De eisen aan het honoursprogramma zijn:

  1. Er mogen maximaal 12 EC ingevuld worden met eerstejaars vakken.
  2. Minimaal 6 EC moet bestaan uit door de UvA of VU erkende honoursmodulen
  3. Minimaal 6 EC moet buiten de eigen opleiding zijn gedaan
  4. Er moet minimaal 1 honoursmodule Natuur- en Sterrenkunde worden gekozen

Disciplinaire honoursvakken

De opleiding verzorgt honoursmodulen binnen verschillende onderwerpen van de Natuur- en Sterrenkunde. Zo worden er honoursmodulen gegeven op het gebied van onder andere de Sterrenkunde, Quantumfysica, Machine Learning en Theoretische Fysica. Voor het actuele aanbod aan honoursvakken kun je in de studiegids kijken.

De disciplinaire honoursmodulen zijn niet voor iedereen toegankelijk. De eerstejaars honoursmodulen zijn toegankelijk voor honoursstudenten en reguliere eerstejaars studenten Natuur- en Sterrenkunde. Alle andere honoursmodulen zijn uitsluitend toegankelijk voor honoursstudenten. Reguliere studenten Natuur- en Sterrenkunde kunnen alleen deelnemen aan deze vakken al ze expliciet toestemming hebben van de honourscoördinator.

Meer informatie

Als je vragen hebt over het programma neem dan contact op met de studieadviseur of de honourscoördinator.