Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Starten met honoursprogramma

Je volgt tijdens je bacheloropleiding extra studieonderdelen met een studielast van minimaal 30 EC bovenop die van het reguliere programma. Je krijgt hiermee de mogelijkheid om je studie nóg interessanter te maken door je te verbreden en/of de diepte in te gaan.

Ingangseisen en tijdpad

Bij de start van het collegejaar worden studenten met hoge cijfers op de middelbare school door de studieadviseur gewezen op het honoursprogramma en de eisen waaraan ze moeten voldoen willen ze in het tweede semester van het eerste jaar kunnen starten. 

Een student kan toetreden tot het honourstraject indien:

  • alle vakken van periode 1 en 2 van het eerste jaar zijn gehaald
  • het gemiddelde cijfer over alle vakken uit periode 1 en 2 van het eerste jaar een 7,5 of hoger is

Twijfels?

Als je interesse hebt maar twijfelt vanwege de extra belasting, laat je daar niet door tegenhouden. Je kunt in het tweede semester beginnen met het volgen van een extra vak en aan het eind van het jaar definitief beslissen of je door wilt gaan. Als je het eerste jaar met goede cijfers hebt afgerond en een extra uitdaging wilt kun je ook in het tweede jaar nog beginnen aan het honoursprogramma.

Aanmeldprocedure IIS honoursvakken voor eerstejaars

LET OP dat voor de aanmelding van IIS vakken in semester 2 van jaar 1 geldt dat je dit moet doen voor/binnen de periode van de vakaanmelding begin december. Eerder dus dan dat je je aanmeldt voor het honoursprogramma. Vergeet niet om dat op tijd te doen, anders is deelname niet mogelijk. het IIS checkt dan later bij de studieadviseur of honourscoördinator of je geregistreerd staat als honoursstudent bij de opleiding.